Danske Baime - DJ-ene Mikael Melander (t.v.) og Jens Christian Nørgaard - i aksjon på Hjertøyafestivalen fredag kveld, Foto: Arild J. Waagbø

– Det handler ikke om penger, men om ideologi

Hjertøyafestivalen går for en tredje runde i 2019.

Det sier Odd Roger Fremstad, som er daglig leder i arrangørselskapet Eneste Riktige DA.

– I løpet av helga hadde vi 450 betalende på festivalen, og har fått veldig bra tilbakemeldinger fra folk. Det er vi veldig fornøyde med. Omgivelsene var perfekte, det var lett å komme til festivalen og vi hadde utrolig bra lyd, sier Fremstad.

Han sier at arrangørselskapet etterhvert vil går over til å bli en frivillig organisasjon.

– For det handler ikke om penger, men om ideologi. Om å ha det gøy  uten at det koster fletta, om natur, miljø og mennesker, og om musikken og vennskapet. Vi bygger oss forsiktig opp. I fjor fikk vi et lite overskudd, og det blir kanskje litt i år. Da vil vi isåfall støtte den veldige organisasjonen Last Night a DJ Saved My Life, sier Fremstad.

Dansegulvet på årets Hjertøyafestival på Retiro. Foto: Arild J. Waagbø

I år var 35 DJ-er i sving på to scener, og cirka like mange frivillige bidro til at festivalen ble det Fremstad betegner som en suksess.

– Hjertøyafestivalen skal aldri bli en festival som trekker 10 000 besøkende. Vi skal maks ha 2000 publikummere, for vi vil ikke at det skal være sild i tønne. Det skal være en innbydende og god festival der du kan bli kjent med nye mennesker. På det området har vi virkelig lykkes, og og folk takker oss for det, sier Fremstad.

Han er også fornøyd med at festivalen forløp uten noen form for problemer:

– Det var ikke bråk én gang under festivalen. Ikke én episode!

FOTO: Se flere bilder fra Hjertøyafestivalen på Panoramas FB-side.

Mens berømte klubber på f. eks. Ibiza åpner dørene ved midnatt, måtte Hjertøyafestivalen både fredag og lørdag stenge lyden klokka 23.

– I år måtte vi bevise noe overfor Molde kommune og politiet, så det var greit nok. Men neste år håper vi at vi kan drive festivalen til klokka 01 eller 02. Folk kom i stor grad fra 21-tida og utover, og flere sto i døra et kvarter før det var slutt, sier Fremstad.

RELATERT: Techno, peace and love

RELATERT: The Magic Island

Han sier at han i grunnen er glad for at festivalen ble flyttet til Retiro, noe som har gjort arrangementet betydelig lettere å gjennomføre.

– Neste år vil vi unngå å falle sammen med Bjørnsonfestivalen, så vi skal ta en avgjørelse på om festivalen skal gå i slutten av august eller en uke senere i september, sier Fremstad.

Stasjonssjef Per Karstein Røv i moldepolitiet sier at politiet denne gangen bare hadde positive erfaringer med festivalen.

– Arrangørene har gjort en god jobb og hadde godt vakthold. Og de hadde god dialog med oss i politiet underveis, sier Røv.

Klokka 23 lørdag kveld var Hjertøyafestivalen 2018 over, og Pål Thomas Høstmælingen (f.v.), DJ Thomas Skjærstad, DJ Mathias Dørum og Odd Roger Fremstad takke publikum fra hovedscenen. Foto: Arild J. Waagbø