Saga Engeli Sæthre (t.v.) og Tuva Lønseth Istad fra Bekkevoll ungdomsskole var jobbskygger på Høgskolen i Molde i dag. Foto: Frøya Engeli Sæthre

Jobbskygger på Studio B-besøk

I dag var mange 8.-klassinger fra Bekkevoll ungdomsskole jobbskygger på høgskolen To av dem fikk prøve seg som modeller i Studio B.

13-åringene Saga Engeli Sæthre og Tuva Lønseth Istad skygget førstekonsulent May Christin Engeli på jobben.

Engeli, som jobber på studiekontoret ved HiMolde, sørget for at hennes datter Saga og fadderbarnet Tuva fikk en variert dag på Molde campus.

De to 8.-klassingene opplyste at de hadde vært med på postombæring på campus og møte mellom informasjonssjef og reklamebyrå om en reklamefilm før lunsj, og etter lunsj hadde de resirkulert papir på biblioteket før et besøk på Studio B sto for tur.

Studio B brukes av ansatte og studenter ved HiMolde som foto-, TV- og podcast-studio til mange formål, inkludert undervisning, presse og PR.

– Hvorfor er dere jobbskygger?

– Det er for at vi skal få innsikt i jobblivet, sa Saga.

– Neste år skal vi ha arbeidsuke, tilføyde Tuva.

I Studio B var de to med og satte opp fotolamper til opptaket, før Sagas eldre søster Frøya – hun hadde skolefri – tok bilder av jobbskyggene.

F.v.: Jobbskyggene Saga og Tuva, samt Frøya Engeli Sæther og førstekonsulent May Christin Engeli, i Studio B i dag. Foto: Arild J. Waagbø