Informasjonssjef Jens Petter Straumsheim (t.v.) og studentvert Ingvild Aase er i sving tre uker før studiestart. Foto: Arild J. Waagbø

Tre uker til studiestart: Dagny er stjerna på åpningskonserten

En geit dovnet seg i sola, en professor ryddet sitt kontor, studentvertene var i full sving og det ble tatt farvel med to IKT-lærlinger.

For informasjonssjef Jens Petter Straumsheim er skoleåret i gang, og han kunne i dag avsløre at Dagny (som spilte i Molde under jazzen i år) er den store stjerna på åpningskonserten på Rådhusplassen klokka 21 onsdag 21. august. Der er hele byen invitert med på festen.

– Den offisielle åpningen av studieåret skjer på Rådhusplassen klokka 12 samme dag, sa Straumsheim, og la til at da skal moldebandet Revolt stå på scenen.

Rekordmange nye studenter – 1536 i tallet – har fått tilbud om studieplass ved HiMolde denne høsten.

Informasjonssjef Jens Petter Straumsheim (t.v.) og studentvert Ingvild Aase er i sving tre uker før studiestart. Foto: Arild J. Waagbø

Logistikkstudent Ingvild Aaase (21) er en av tre studentverter som den siste tiden har ringt rundt til de nye studentene. Etterhvert skal hun også begynne å møte studenter idet de ankommer Molde.

– Vi ønsker de nye studentene velkommen, og hører om det er noe de lurer på. Mange har spørsmål om pensum, hvor de kan kjøpe litteratur, om bolig og hvordan det er å leve i Molde, fortalte Aase, som etter et utvekslingssemester i Australia i vår er klar for tredje og siste år på bachelorprogrammet i logistikk.

Amund Myrbostad og Marius Blåsberg (f.v. bak i midten av bildet) hadde sin siste dag som lælinger i IKT-servicefag ved HiMolde i dag. Det ble markert med iskrem. Foto: Arild J. Waagbø

Noen kommer, andre går: Amund Myrbostad (21) og Marius Blåsberg (20) hadde sin siste dag etter to år som lærlinger i IKT-servicefag ved HiMolde i dag.

– Fole bra, sa Myrbostad, da han ble bedt om å karakterisere innholdet i læretida.

Begge fikk sine fagbrev i juni, og begge måtte blant annet sette opp en server i forbindelse med fagprøven. Myrbostad vil fortsette å studere IT i årene fremover, mens Blåsberg vil ut i arbeidslivet og jobbe med IKT-service.

Professor Kai A. Olsen rydder kontoret sitt denne uka, og har allerde blitt kvitt en hel del bøker. Foto: Arild J. Waagbø

Professor Kai A. Olsen – som i en årrekke har vært en av HiMoldes mest profilerte fagansatte – går ut i pensjon 1. september.

– Jeg rydder kontoret mitt denne uka, og så har jeg tre uker ferie igjen etter det, sa Olsen da Panorama kikket innom hjørnekontoret.

Olsen kunne avsløre at det er biblioteksjef Timo Brøyn som har fått kloa i all litteraturen som Olsen nå benytter anledningen til å bli kvitt.

– Det verste er at jeg kvitter meg med bøker jeg har skrevet selv, også! sa Olsen, som trøstet seg med at han finner alt på nettet, om han skulle komme til å angre på å ha tatt for hardt i under den pågående  ryddeprosessen.

Spesialbibliotekar Japke Stobbe hadde en varm dag på HiMolde-biblioteket. Foto: Arild J. Waagbø

Det var varmt nok på biblioteket i dag med 28 plussgrader, og ikke en student å se, men spesialbibliotekar Japke Stobbe kunne fortelle at biblioteket har blitt brukt til både lesing, studieforberedelser og research den siste uka.

En geit – en av fire krattetere på Molde campus – lader batteriene i sommervarmen. Foto: Arild J. Waagbø

Geitene på campus er også tilbake, og ses ofte på toppen av skrenten i svingen nedenfor A-bygningen.

Det er hengt opp en ny informasjonsplakat om hvordan man skal te seg i møte med campusgeitene. Foto: Arild J. Waagbø

I år er det fire geiter i krattskogen i sørenden av campus. Olivia og Sokrates er blant disse for høgskoleveteraner å regne, da de debuterte i campuskrattet allerede høsten 2016.

Geitene på campus er populære, og kommer snart som en Instragram-posting nær deg. Foto: Arild J. Waagbø
Parkeringen sør på campus – klokka 13.30 i ettermiddag. Foto: Arild J. Waagbø
Vestre del av campus i dag. Fra venstre ses studentboligene, Kunnskapsparken og B-bygningen. Foto: Arild J. Waagbø