Informasjonssjef Jens Petter Straumsheim poserer her med regnponchoen høgskolen har hatt på lager i fem år. Foto: Arild J. Waagbø

Har tusen regnponchoer klare for femte år på rad

Ennå har ikke HiMoldes informasjonssjef Jens Petter Straumsheim hatt bruk for 1000 regnponchoer med høgskolens logo, men de ligger klare i tilfelle regn når Jesper Jenset og Dagny går på scenen på Rådhusplassen onsdag kveld.

– Vi har hatt finvær hvert eneste år! konstaterer Straumsheim, mens han finner fram eskene med regnponchoer som ble kjøpt inn i 2015 i et lager i kjelleren i A-bygningen.

Yr melder for øyeblikket oppholdsvær og 14 grader for konserttidspunktet: Moldes egen Jesper Jenset går på scenene klokka 21 og kjører sitt show i 30-40 minutter. Etter en halvtimes pause, skal Dagny (fra Tromsø) starte sin konsert med planlagt start 22.10.

Straumsheim opplyser at arbeidet med å booke artister startet for over et halvår siden.

– Vi bruker en betydelig sum på arrangementet, som er vår gave til byen. Hensikten med konserten er å skape oppmerksomhet rundt at det kommer nye studenter til høgskolen, sier Straumsheim.

Det var moldebandet Red Hot som var første ute ved studiestart i 2015. Deretter fulgte OnklP & Slekta i 2016, Morgan Sulele + Erik og Kriss i 2017, og i fjor var det Julie Bergan som fikk Rådhusplassen til å koke.

Straumsheim sier at publikumstallene på Åpningskonserten har vokst år for år:

– Det første året var det 1000-1500 publikummere på Rådhusplassen, og i fjor anslo politiet at det var 2500 til stede på konserten.

Det er Molde Live som står for scene og den tekniske delen av arrangementet, men Straumshein opplyser at høgskolen trenger flere til å hjelpe til å bære utstyr på Rådhusplassen. Riggearbeidet starter i morgen,

– Vi har leid inn flere bærere, men trenger to til! Så er det noen studenter med sterk rygg som har lyst til å tjene noen kroner, så er det bare å melde seg, sier Straumsheim.

Tidligere år har det ikke vært noen ordensproblemer knyttet til gjennomføringen av konserten, og som vanlig stiller et 20-talls høgskoleansatte opp som vakter på Rådhusplassen.

Tett med folk på Rådhusplassen i molde da OnklP & Slekta holdt Åpningskonserten ved studiestart i 2016. Arkivfoto: Arild J. Waagbø