Digitaliseringsminister Nikolai Astrup på Molde campus i dag. Foto: Arild J. Waagbø

Astrup: – Kultur spiser digitalisering til frokost

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) mener at digitalisering i første rekke handler om kultur, ledelse og kompetanse.

Det sa han i et foredrag på Molde campus i dag.

– Kultur spiser digitalisering til frokost, erklærte Astrup, som mener norske virksomheter må våge å prøve noe nytt om de skal utvikle morgendagens løsninger.

Astrup pekte på at mye ligger godt til rette for digitalisering i Norge, og pekte blant annet på at Norge ligger langt foran f. eks. Tyskland og USA på vei mot å bli et konantløst samfunn.

FNs bærekraftsmål har Astrup, som kom fra posten som utviklingsminster, festet på jakkeslaget, og han snakket varmt om å frikoble produksjonsvekst fra vekst i utslipp, og om å få forbrukere og industrier til å ta grønne valg ved å gjøre de grønne valgene lønnsomme.

Astrup var opptatt av tverrfaglighet knyttet til digitalisering, og brukte sykepleie som eksempel på at IT blir viktigere også i helse- og omsorgssektoren.

– Sensorer, kunstig intelligens og stordataanlyse vil bli en del av hverdagen til sykepleierne, sa Astrup.

Nikolai Astrup (t.h.) og Steinar Kristofersen på Molde campus i dag, med moldeordfører Torgeir Dahl (H) til venstre i bildet. Foto: Arild J. Waagbø

 

Én kommentar til “Astrup: – Kultur spiser digitalisering til frokost”

  1. «The key thing about all the world’s big problems is that they have to be dealt with collectively. If we don’t get collectively smarter, we’re doomed.»
    ― Douglas Engelbart (1925-2013)

    “ Whereas most technologies tend to automate workers on the periphery doing menial tasks, blockchains automate away the center.»
    — Vitalik Buterin

Det er stengt for kommentarer.