- Det er noe eget å ha på seg landslagsdrakt, vedgår Asgeir Hoel, som i det daglige ses med SiMolde-logoen på brystet. Foto: Arild J. Waagbø

Se Asgeir Hoel (31) i styrkeløft-VM i Dubai

Fra klokka 14 kan du se SiMolde-kokk Asgeir Hoel (31) konkurrere i det åpne verdensmesterskapet i styrkeløft i Dubai. Han går for 935 kilo, men drømmer om 950.

Olympic Channel kan du følge IPF World Open Powerlifting Championship direkte – klikk på lenken for å komme direkte til sendingen. For Asgeir Hoels del starter konkurransen klokka 14 norsk tid, som er klokka 17 lokal tid.

SISRTE OPPDATERING KL 17.30: Asgeir Hoel fikk to nye personlig rekorder i VM: 367,5 kg i knyebøy og 950 kg sammenlagt. I markløft tangerte han sin personlige rekord med 330 kg, mens godkjente 252,5 kg i benkpress var 7,5 kg under personlig beste på 260 kg.

På campus disker Hoel opp med utmerket mat i kantina, og kan derfor velfortjent nyte en lokal kjendisstatus. Men ikke alle vet at tobarnsfaren også er på landslaget i styrkeløft med utstyr! Der ble han tatt inn i januar, noe som har gitt ham støtte i form av trener og treningsprogram.

– Det er noe eget med å ha på seg landslagsdrakta, vedgår Hoel, men forsikrer at han ikke er en av dem som sliter den ut med daglig bruk. Han sparer den til de store anledningene.

Apropos trening, så trener Hoel ti timer i uka.

– De fleste ser jo på TV mer enn ti timer i uka, konstaterer han, og forteller at treningen i stor grad har til hensikt å forebygge skader. Senest 5. oktober i år rev han en muskel på det midtnorske regionsmesterskapet.

Asgeir Hoel rev en muskel under konkurranse i oktober i år. Foto: Privat

Hoel tok opp styrkeløft i 2010 fordi broren hadde gjort det, og målet var da å bli bedre enn han.  I dag drømmer Hoel om 950 kilo sammenlagt, og han har foreløpig en personlig rekord på 935 kilo sammenlagt.

– I klassen minus 120 kg er jeg ranket ’18 av 24, så jeg blir nok listefyll. Er jeg i mitt livs form, så klarer jeg 935 kilo. Nummer en på rankingen har løftet 1127,5. Det blir nok en 16. eller 17.-plass, sier Hoel.

Hoels rekorder i enkeltøvelsene er 360 kg (knebøy), 260 kg (benkpress) og 330 kg (markløft), noe som tilsier at 950 kilo er innen rekkevidde om alt klaffer.

Hoel anslår at konkurransen i i Dubai vil strekke seg over tre-fire timer for vektklassen han deltar i. Og den starter, som nevnt, klokka 14 i dag.