Heia Molde! Foto/montasje: Haugen

Gullklokka

Selvsagt har gleden vært stor etter seriegullet. Den knusende seieren mot Strømsgodset som avgjorde gullkampen, har resultert i gledessignaler av ulike slag.

Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.

Mitt personlige bidrag har dreid seg om en litt fiffig anvendelse av moderne teknologi. Litt tilfeldig, dog i forbindelse med et personlig jubileum, har jeg blitt den stolte eier av en Apple Watch. Denne (bokstavelig talt) håndholdte datamaskinen har, overraskende nok, imponert meg. Stadige påminnelser om bevegelser, trening, søvn og almen helsetilstand trodde jeg kanskje ville bli et irritasjonsmoment, men utrolig nok – den har blitt en kjær kamerat i hverdagen.

En ting jeg liker spesielt godt med denne innretningen er muligheten for å designe egne klokker. Med en slik mulighet var veien selvsagt ikke lang til en ide om å markere hjemmelagets seriegull med å designe en gullklokke. Dette tradisjonelle bevis på lang og tro tjeneste i jobben er øyensynlig gått helt av moten, men vi oppe på toppen kan neppe beskyldes for å følge trendene. Tvert imot vil nok de fleste anse oss som både umoderne og bakstreverske. Derfor kunne jeg ikke la anledningen gå fra meg. Litt enkel bilderedigering var alt som skulle til. Noen vakre bilder av Moldefjorden og en transparent MFK-logo viste seg å gi svært så dekorative klokker.

Videoene Hverdagsklokka og Gullklokka viser det endelige resultatet. Selvsagt måtte vi ha ei hverdagsklokke også. Sannsynligheten for repeterte seriemesterskap er nemlig neppe så høy som enkelt eksperter synes å mene.

Uansett, jeg er sjeldent fornøyd med egen innstas denne gangen[1]. Dette ble jo riktig bra. Faktisk så bra at omtanken for andre, andre med behov for å smykke seg med sin beundring og glede for de lokale helter i blått og hvitt, ble vekt. Klokkene kan nemlig bli dine – helt gratis. Ja, selvsagt ikke helt, en Apple Watch må nok til, og om en slik innretning ikke allerede er i ditt eie kan investeringen bli høy nok.

Uansett, ved å laste ned klikk her får du tilgang på råmaterialet for klokkelaging. Det er så enkelt som fem bildefiler, to for Hverdagsklokka og tre for Gullklokka. Disse må selvsagt legges slik at de kan aksesseres via den Iphonen som klokka er koblet til og anvende den klokketypen som kalles Bilder på ‘Apple Watch-en’ for at MFK-klokkene skal realiseres.

Selvskryt kommer kanskje fra hjertet, men det kan allikevel bli i meste laget. Det er andre som fortjener mye mer skryt – laget på Aker Stadion. Hvilken sesong har det ikke vært!

 

Som figuren ovenfor viser, har MFK hatt første plass i Eliteserien i 24 av de 28 kampene spilt til nå. Fra og med serierunde 4 har MFK holdt leder-posisjonen med ett unntak (Bodø/Glimt ledet i runde 19.). Seriestarten kan kanskje oppfattes som noe svak, men ett uavgjort resultat etterfulgt av 6 seire vitner på ingen måte om svakhet (se figuren under). Dette er overlegent og et aldeles fortjent seriegull.

 

Figurene ovenfor vitner om en kruttsterk sesong.

Et kuriøst poeng med årets gull er at dette er tidenes første MFK-gull med kun ‘Moldinger’ på toppen. De mer romsdalske medlemmene i teamet har vektlagt dette sterkt, med dårlig skjulte hentydninger til at det tunge kristiansundske innslaget i MFKs tidligere suksesser endelig er en saga blott.

Pipa fikk heldigvis en annen lyd når MFK ansatte O. E. Stavrum som direktør og er dermed tilbake i den ideelle situasjonen med romsdalsk og nordmørsk forbrødring på toppen. Dette er selvsagt helt i tråd med hva fra toppen av Haugens ledelse mener om saken – fogderi er høyst upassende. Vi lanserte jo som kjent for noe tid siden enda mer radikale tanker i denne spalten – se Slik løses sykehus- og fogderistriden for alltid.

Det er selvsagt fristende å leke litt med tanker om neste års Eliteserie. Da spiller igjen både AaFK, MFK og KBK på toppnivå sammen. Det hadde jo vært noe om vi kunne fått 3 lag fra fylket på toppen av tabellen? Dette synes kanskje ikke veldig sannsynlig, men AaFK har hatt tidenes OBOS-liga sesong og KBK gjør det vel fortsatt stadig bedre? Et hjemmelag (nesten) helt uten utenlandsk interesse for spillerstallen, samt tydelige signaler fra Røkke og Gjelsten om forsterkninger, kan kanskje gjøre en slik spådom – om ikke sannsynlig – så i alle ikke helt usannsynlig?

Heia Molde og god jul!

[1] Min salige far brukte alltid å si: «En skal alltid lytte til selvskryt, det kommer fra hjertet».

–> Kjetil Kåre Haugen, Lise Lillebrygfjeld Halse, Arve Hjelseth og Jenny Klinge er spaltister i Panorama.