Student Michael Larsen (f.v.), informasjonsrådgiver Jan Ragnvald Eide, student Kennety Tong og student Martine Gullberg Meland på HiMolde-stand på Lillestrøm. Foto: HiMolde

– Mange vet ikke hvor Molde er

På to dager har 5-600 potensielle studenter oppsøkt HiMoldes stand på Ta utdanning-messen på Lillestrøm. Mange av dem vet ikke hvor Molde er.

Det opplyser informasjonsrådgiver Jan Ragnvald Eide, som torsdag og fredag har ledet HiMoldes arbeide med studentrekruttering i Norges varemesses lokaler på Lillestrøm.

– De fleste sliter med å sette Molde på kartet, og mange tror det er veldig langt unna Østlandet. Men mange sier at de vet at det er fint i Molde, sier Eide.

HiMolde-standen lokker til seg messepublikummet med brus fra Oskar Sylte og Kahoot-quiz med premie, og på spørsmålet om hvor mange som bor i Molde svarer de aller fleste 80 000 eller 150 000 innbyggere.

– Men når vi viser et bilde av rektor Steinar Kristoffersen, og spør om han heter Frode, Hallgeir, Asbjørn eller Steinar, så svarer alle riktig. Det sier at han ser ut som en Steinar, humrer Eide.

HiMoldes Jan Ragnvald Eide (t.v.) i aksjon som Kahoot-quizmaster på Lillestrøm. Foto: HiMolde

Oskar Sylte-brusen – pære, ananas og sitron – har Eide kjøpt lokalt, og i slike mengder at han mener at kassebetjeningen tok ham for ikke å være riktig klok. Han mener brustilbudet fungerer godt som forfriskning og lokkemiddel, og at de unge messegjestene ofte oppsøker en stand der det allerede er folk.

– Jeg er veldig fornøyd med publikummet vi har møtt her, det er relevante studentkandidater og oppvakte ungdommer, så vi har fått mange fine og gode samtaler med folk. Nå er det knapt noen som sier at studier i Molde er helt uaktuelt. De vi snakker med er interessert i det vi har å tilby, sier Eide.

Han sier at det er veldig mange jenter som spør om sykepleierutdanningen, og at mange av dem allerede har hørt om denne utdanningen i Molde. Videre er det mange som er interesserte i å høre om studieprogrammene i IT og juss.

Utdanningsmessen  på Lillestrøm er starten på messeseongen for HiMolde. Videre i januar og februar skal HiMolde delta på messer i Stavanger, Bergenm Ålesund, Trondheim og Oslo.

Logistikkstudent Michael Larsen (midt i bildet) er en av tre studentambassadører for HiMolde på utdaningsmesse. Foto: HiMolde