Tidligere HiMolde-student Espen B. Solvang (midt i bildet) - teknologikonsulent som jobber med ERP i Pearl Consulting i Oslo - i samtale med dagens studenter på Molde campus på Karrieredagen 2020. Foto: Arild J. Waagbø

HiMolde alumni varsler om ERP-boom på Karrieredagen

Mange tidligere HiMolde-studenter får jobber som ERP-konsulenter. I dag var flere av dem på campus Karrierdagen 2020 for å rekruttere.

Det var en hyggelig dag for førsteamanuensis Bjørn Jæger i dag, med gjensyn med en rekke tidligere studenter som har tatt kursene han holder i Enterprise Resource Planning (ERP): Forretningsprosesser og ERP (IBE430) og Enterprise Resource Planning (ERP) with SAP (IBE700).

Espen B. Solvang, som spesialiserte seg på informasjonssystemer da han tok en mastergrad i logistikk, representerte i dag Pearl Consulting, der han jobber som teknologikonsulent med ERP-systemet SAP.

– Det er flere HiMolde-studenter som har blitt hentet til ERP-bransjen, sier Solvang, som opplyser at han får kombinert fagkunnskapene han har i innkjøp og teknologi i jobben.

Tidligere HiMolde-student Espen B. Solvang (midt i bildet) – teknologikonsulent som jobber med ERP i Pearl Consulting i Oslo – i samtale med dagens studenter på Molde campus på Karrieredagen 2020. Foto: Arild J. Waagbø

Han forteller at norskeide Pearl Consulting i dag har 120 ansatte i Norge, 180 totalt, i Oslo, Sandefjord, Stockholm, Kiev, Riga og Singapore. Selv jobber han, og stortrives, i Oslo.

– Vi skal rekruttere ni traineer i år, hvorav to på logistikk. De tre siste årene har Peal rekruttert HiMolde-studenter, og studenter med fagbakgrunn på hele spekteret fra økonomi til teknologi er interessant. Også de som kommer ut fra den nye IT-bacheloren om noen år, sier Solvang.

Han skryter av Molde som studiested, men gir dagens og nye studenter råd om å involvere seg i det som skjer utenfor auditoriene.

– Studerer du i Oslo så kan du bare glemme å få styreplass i studentsamskipnaden, for der er det knallhard konkurranse om setene. Molde er bra! Jeg likte meg i den bobla, sier Solvang.

Vegard Øye (t.v.) og Ola Kristofern Hjeltnes (i midten) var i dag tilbake på Molde campus for å rekruttere til ERP-bransjen. Foto: Arild J. Waagbø

Også Vegard Øye (BSc og MSc i logistikk fra HiMolde) og Ola Kristofer Hjeltnes (BSc øk-adm fra HiMolde og MSc finans fra NHH) var i dag på plass i 90-meterskogen for å rekruttere til ERP-bransjen. Begge jobber i dag med ERP-systemet Microsoft Dynamics 365 i Columbus Norway, et selskap med 165 ansatte her til lands. Dette danske selskapet driver virksomhet i 17 land på verdensbasis.

– Jeg jobber med logistikk, og logistikkbakgrunnen er viktig for å forstå prosesser og gi gode råd til kundene, sier Øye.

Hjeltnes jobber som finanskonsulent for ERP i samme firma. Selskapet skal rekruttere fem nyutdannede kandidater i år.

De tidligere HiMolde-studentene Jostein Istad (t.v.) og Kyrre Engås representerte Westport på campus i dag. Foto: Arild J. Waagbø

Jostein Istad (BSc petlog og MSc logistikk fra HiMolde) og Kyrre Engås (BSc petlog og SOL-master fra HiMolde) jobber i dag med havneterminalløsninger i Westport, som har nær 70 ansatte og opererer terminaler i Risavika havn i Tananger og Dokken i Bergen.

Selv om ikke Westport rekrutterer for øyeblikket, mener de to at det er viktig å delta på arrangementer som Karrieredagen i Molde for å rekruttere til logostikkbransjen og markedsføre Westport. Istad og Engås har begge arbeidssted i Stavanger.

Lage Oddvin Sæbø Jordbru studerte ved HiMolde. Nå jobber han i Consafe Logistics. Foto: Arild J. Waagbø

Lage Oddvin Sæbø Jordbru (BSc samfunsøkonomi fra UiT og MSc logistikk fra HiMolde) er konsulent i Consafe Logistics på Kjeller, der han jobber med prosjekter som dreeier seg om implementering av Warehouse Management System (WMS) for kundebedrifter. Selskapet skal ansette to, en konsulent og en til salg og markedsføring.

– Ta truckførerbevis og kjør truck en sommer, det er lurt. Da får du matnyttig erfaring, tipser han.