Kantineleder Tone Åbelvold i Studentsamskipnaden i Molde har stengt salatbaren på campus for å hindre spedrning av koronoviruset. Nå blander kantinepersonalet salat ferdig i porsjonspakker som settes frem for salg. Foto: Arild J. Waagbø

Styrker koronatiltakene på høgskolen

Høgskolen i Molde skjerper inn smitteverntiltakene mot koronoaviruset med virkemidler som hjemmekontor, videokonferanser og reiserestriksjoner.

I dag la høgskolen ut nye regler for ansatte og studenter på websiden som er dedikert til innsatsen mot at koronoaviruset skal spre seg:

https://www.himolde.no/om/hms/koronaviruset/index.html

Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy, som leder høgskolens beredskapsteam, sier hun forventer at folk tar ansvar og følger reglene og anbefalingene.

– Alle må nøye vurdere hvilke aktiviteter som er nødvendige, sier Langøy.

For vernepleie- og sykepleiestudenter som skal ut i praksis. med. det første, innebærer de nye reglene forbud. mot å reise utenlands med virkning fra i morgen – torsdag 12. mars.

To HiMolde-studenter som har reist i områder som er særlig utsatt for smitte er for øyeblikket i 14-dagers hjemmekarantene.

Langøy opplyser at Avdeling ØS har avlyst en studietur til København. Den skulle etter planen ha gått av stabelen neste uke. Tidligere har Avdeling HS avlyst en studiereise til Verona.

Langøy sier det planlagte allmøtet 1. april vil foregå på en digital plattform, som f. eks Skype. I tillegg til å redusere smitterisiko, vil høgskolen med tiltaket vise at aktiviteter kan gjennomføres. på andre måter enn normalt. Langøy sier ansatte og studenter. må være åpne. for å endre måtene ting gjøres på. for å motvirke spredning av koronaviruset.

Også Studentsamskipnaden i Molde innførte i dag et strengere smittevernregime, etter å ha rådført seg. med blant annet landets øvrige. studentsamskipnader.

Kantineleder Tone Åbelvold sier det er slutt på selvplukk av salat, den selges heretter i ferdige porsjoner. All varmmat vil bli servert av kantinens ansatte. Videre har kantina tatt i bruk engangstallerkner- og bestikk.

I spiseområdene vil stolene bli plassert slik at det blir større avstand mellom de som bruker. kantina.

Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy (t.v.) og dekan Heidi Haavardsen foran influensa- og koronavirusplakater på Molde campus. Koronovirusinformasjonen er på norsk, engelsk og kinesisk. Foto: Arild J. Waagbø