Molde campus er nå stengt for studenter og publikum, og ansatte oppfordres til å bruke hjemmekontor. Foto: Arild J. Waagbø

Avlyser praksis for verne- og sykepleiestudentene

Høgskolen i Molde har i dag avlyst all praksis for helsefagstudentene til 20. mars for å hindre spredning av koronoaviruset.

Her, på HiMoldes hjemmeside, finner man de oppdaterte reglene og anbefalingene for høgskolens studenter og ansatte.

Nytt av dagen er at studentene eksplisitt bes om å kansellere fester og arrangementer hvor flere samles.

Informasjonssjef Jens Petter Straumsheim opplyser at denne presiseringen, som er i tråd med Folkehelseinstituttets anbefalinger, kommer som en følge av at Molde kommune har tatt kontakt med høgskolen og uttrykt bekymring for at studentene samler seg i grupper på fritida.

Ellers presiseres det i de oppdaterte smitteverntiltakene av i dag at høgskolens campuser i Molde og Kristiansund er stengt for studenter og publikum. Dørene på Molde campus låses også, men ansatte – som oppfordres til å bruke hjemmekontor – har fortsatt adgang med nøkkelkort.

Høgskolens tre avdelinger har nå lagt om fra tradisjonell til digital undervisning, og det planlegges for alternative måter å gjennomføre eksamener på.

IT-avdelingen bistår de fagansatte med å raskt etablere digitale klasserom. De fagansatte bes om å holde kurssidene på læringsplattformen Canvas mest mulig oppdatert, og det er her studentene vil finne aktuell informasjon om hvordan undervisningen på de enkelte kurs vil bli i dagene fremover.

LES MER: Underviste med Skype i dag – her er tipsene til ansatte og studenter