Førsteamanenusis Rasmus Ramussen ved HiMolde er blitt pensjonist. Arkivfoto: Georg Panzer

Kolleger hedret Rasmus Rasmussen med taler, kake og gaver

Rasmus Rasmussen (63), førsteamanuensis i bedriftsøkonomi, gikk av med pensjon 1. april. I dag ble han hedret av kolleger på høgskolen.

Blant talerne var Eddie Rekdal, som blant annet trakk fram at Ramsmussen er den ubestridte kongen av Excel blant høgskolens ansatte. Rekdal roste også Rasmussen for å ha vist stort mot og engasjement som aktiv debattant i den betente sykehusstriden.

Både Rekdal og andre trakk ellers fram at Rasmussen har vært en førsteklasses lunsjkamerat, som stadig har utmerket seg med tørrvittig ordspilleri.

Rasmussen har vært ansatt ved høgskolen siden 1983.

Rasmus Rasmussen (i grå t-skjorte) med kolleger i dag. Ved hans bord ses fra venstre Kari Bachmann, Berit Svendsvik, Heidi Hogset og Oddbjørn Sættem – og Knut Peder Heen med ryggen til. Foto: Arild J. Waagbø

Sjøl sa Rasmussen at han opprinnelig hadde planlagt å gå av med pensjon som 65-åring, men at han valgte å gå av tidligere fordi det ikke er noen som vet hvor lenge helsa holder. Og Rasmussen kunne opplyse at gjøremålene i hans nye pensjonisttilværelse står i kø.

Det er ting som skal gjøres med både hus og hage, og videre skal en hel del opptak av brassbandmusikk digitaliseres i tida fremover. Det samme gjelder forsåvidt en annen av Rasmussens lidenskaper, nemlig foto: Nå skal negativer og dias scannes og digitaliseres.

For mange utenfor Molde campus er nok Ramussen mest kjent som debattant i sykehusstriden. Til Panorama sier han at engasjementet hans startet med et akademisk poeng, da han brukte tidsdominans fra økonomisk teori til å anlysere pasienstrømmen på de alternative plasseringene av sykehuset, Hjelset eller Storbakken.

Best plassering i Rasmussens analyse ble Hjelset, og det er der sykehuset bygges.

Han sier at både Romsdals Budstikke og Tidens Krav har vært greie redaksjoner å forholde seg til som debattant i saken, men han er ikke like fornøyd med Sunnmørsposten. Han opplyser at de i liten grad har satt leserinnleggene hans på trykk, og aldri om de har inneholdt kritikk av tidligere helseforetaksdirektør Astrid Eidsvik.

På spørsmål om han har opplevd noe ubehag knyttet til engasjementet i sykehussaken, svarer han nei.

– Jeg har fått noen sms-er og brev fra nordmøringer som har bedt meg slutte å skrive. Det er det hele, sier Rasmussen.

Men, han lot seg altså ikke kneble!

I en kommentar til Ramussens kritikk av Sunmørsposten, sier ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg at Rasmussen ikke har blitt redigert etter andre kriterier enn andre leserbrevskribenter.

– Han fått mange innlegg publisert hos oss, også innlegg med kritikk av Astrids Eidsvik. Vi er kanskje strengere enn andre redaksjoner på å begrense lengden på leserinnlegg, men Rasmussen har blitt behandlet som alle andre og på en rettferdig måte, sier Hanna Relling Berg.