Tullu Aman Mohammad leder konkurransen Fantasyfond i regi av Dagens Næringsliv. Foto: Arild J. Waagbø

Superflaks ga ledelse i DNs Fantasyfond

En misforståelse i aksjemarkedet førte logistikkstudent Tullu Aman Mohammad til topps i Dagens Næringslivs Fantasyfond-konkurranse da han kvittet seg med Solstad Offshore.

Torsdag meldte Dagens Næringsliv at HiMolde-studenten leder Fantasyfond, selv om han meldte seg på i konkurransen to uker etter at den startet!

På profilen A-man kan man se at Tullu Aman Mohammad tapte over 7000 kroner av startkapitalen på 100 000 kroner første dagen han deltok i spillet, men dagen etter – onsdag 21. oktober – tjente han over 55 000 kroner. Og med det tok han ledelsen i spillet, og leder fortsatt med et fond som har hatt en vekst på 45,65 % på to uker.

– Jeg tenker å holde på ledelsen. Det er gøy, sier Mohammad.

At den store gevinsten kom på Solstad Offshore er nesten ikke til å begripe, for det siste året er 98 prosent av aksjeverdien i det kriserammede selskapet forduftet. Men de dagene da Mohammad handlet og solgte i aksjen, skjedde det flere ting på en gang som gjorde at aksjekursen i selskapet svingte på seg.

For det første kom det på plass en redningspakke, der blant annet 9,7 milliarder kroner i gjeld ble omgjort til aksjer. Videre gjennomførte selskapet en spleis av aksjer, slik at 1000 aksjer ble gjort om til én aksje.

Justert sluttkurs på aksjen 20. oktober var 45,25 kroner, men da Oslo Børs åpnet 21. oktober ble den handlet for 180 kroner! I Fantasyfond  trer endringene man gjør i kraft ved begynnelsen av neste børsdag, så da fikk Mohammad nær utrolige 300 prosent fortjeneste på salget av sin beholdning med Solstad Offsfore. Utover dagen falt akjsen som en stein til sluttkurs 5 kroner.

Hva var det som skjedde? Finansavisen konstarterte et par dager senere at noen ikke hadde fulgt med i timen og fått med seg spleisen i selskapet, og at kjøpet til kurs 180 kroner rett og slett var en misforståelse.

Faksimile: Finansavisen 23. oktober

Til Panorama sier Mohammad at han nå prøver å investere langsiktig i Fantasyfond-konkurransen.

– Det nærmer seg jul, og da har jeg troa på Arcus. Og jeg tror på Europris. De har gjort det veldig bra under koronakrisa, sier Mohammad.

Han har ikke investert i aksjer tidligere, men syns Fantasyfond er en fin måte å lære om aksjer på.

– Man kan ikke investere penger man ikke har, konstaterer han,

Tullu Aman Mohammad (t.v.) – her sammen med økonomistudent Yafet Ghebil (20) fra Molde – liker best å lese fag på campus. Foto: Arild J. Waagbø

Mohammad er godt i gang med tredjeåret på logistikkutdanningen, og sier at kursene han har hatt i finansregnskap og prognoser er relevante for å analysere aksjemarkedet.

– I Oslo jobbet jeg i DB Schenker, og da fikk jeg interesse for å studere logistikk her i Molde. Det er en fin skole med flinke lærere. Det som skiller Høgskolen i Molde ut fra andre institusjoner er at man vet at man får bruk for fagene man tar ute i industrien, sier Mohammad.

Han sier at han ikke liker å lese hjemme, så han pleier å komme til campus i Molde for å lese eller følge forelesninger på daglig basis. Og bortsett fra sommerjobbing i Oslo, vier han hele studieåret til studier. På fritida spiller han futsal med medstudenter.

Som ukesvinner i Fantasyfond har han vunnet en jakke til verdi av 9000 kroner. Om ledelsen hans i spillet holder helt til det avsluttes 18. desember, så kan han innkassere premier til en verdi av 100 000 kroner.