Professor Haugen har sendt e-post til ordfører Kjell Neergaard (Ap) i Kristiansund i anledning søndagens oppgjør mellom KBK og Bodø/Glimt. Arkivfoto: Arild J. Waagblø

Politisk makt skal aldri undervurderes

I de siste to ukene har pilene pekt rett til værs oppe i høyden.

Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.

Humøret hos teammedlemmene har stadig bedret seg, og selv ikke litt ineffektivitet hos MFKs angripere har greid å ødelegge den gode stemningen. Gårsdagen seier i Europaligaen avslutter en lang og god periode som bla. har inneholdt seier mot «umulige» Bodø/Glimt.

Vi har faktisk, som svenskene sier, begynt å bli «kaksige». Gårsdagens totale dominans mot Østerrikerne fra Wien medførte eksempelvis en e-postmelding mellom to sentrale teammedlemmer:

Vi har faktisk begynt å bli så «kaksige» at den umulige tanken om seriegull også i år, har begynt å feste seg. MFK spiller veldig god fotball nå, og i fortsettelsen kommer Leke James for fullt. De korte innhoppene han har hatt i de seneste kampene gir klar beskjed om at formen er i anmarsj. Gårsdagens innhopp i det 81. minutt demonstrerte med all mulig tydelighet at også effektiviteten kan forbedres med en skadefri Leke fra start. Vi har derfor stor tro på fortsatte MFK-seire i de resterende åtte kampene i Eliteserien.

Uheldigvis kan vi ikke avgjøre seriegullet uten litt hjelp. Bodø/Glimts uvanlig bleke innsats i tapet mot MFK, og ikke minst i en uhyre heldig hjemmeseier mot Mjøndalen, styrker troen på at slik hjelp er mulig. Tilfeldighetene gir mulighet for nabohjelp allerede denne helga. Da reiser nemlig Bodøværingene til Kristiansund for å møte KBK. Riktignok holder KBK høy kvalitet uten eventuelle innspill fra oss, men for å være på den sikre siden har vi gjort en aldri så liten henvendelse på aller høyeste nivå. Følgende e-post til ordføreren i Kristiansund fløy vakkert og uhindret gjennom den digitale eteren:

Kjell Neergaard, ordfører i Kristiansund, kan se tilbake på en lang og velspilt karriere i KFK[1] og en lang ubrutt rekke av sesongkort på Aker Stadion (!). Vi regner det derfor som sikkert at han ser nødvendigheten av kjappe og effektive politiske løsninger, og takker ja til vårt forslag.

Vi er nok dessverre avhengige av denne KBK-seieren for at gullhåpet fortsatt skal leve. Neergård er selvsagt en meget opptatt mann, og vi forventer ikke svar på denne e-posten, men handling er bedre enn svar. Og vi, vi har aldri mistet troen hverken på demokrati eller politiske løsninger.

Heia Molde (og KBK)!

[1] Mange moldensere synes fortsatt å tro at KFK og KBK egentlig er det samme laget. La meg for ordens skyld fortelle at så ikke er tilfellet. KBK er resultatet av en sammenslåing mellom KFK og Clausenengen. Da burde den misforståelsen være oppklart en gang for alle.