Dekan Kari Bachmann (t.v.) og studieleder Odd Anders Bøuym-Folkeseth er godt fornøyde med å lansere en ny bachelorutdanning i rettsvitenskap i Molde. Foto: Jens Petter Straumsheim

Starter bachelorutdanning i rettsvitenskap

Styret ved Høgskolen i Molde ga i dag klarsignal for å starte opp en treårig bachelorutdanning i rettsvitenskap. Studiet skal kvalifisere studentene til masterutdanningen i rettsvitenskap ved Universitetert i Bergen.

Dekan Kari Bachmann ved Avdeling ØS sier at den nye bachelorutdanningen i hovedsak er lik de tre første årene av den integrerte masterutdanningen i rettsvitenskap ved UiB, men at man i Molde f. eks. vil kunne velge utplassering i praksis som valgfag på tredjeåret.

– Vi er fornøyde med samarbeidet vi har hatt så langt med Universitetet i Bergen, sier Bachmann.

Etter at HiMolde nå formelt har etablert bachelorutdanningen, er det styret ved juridisk fakultet i Bergen som etter søknad skal avgjøre om den nye utdanningen i Molde kvalifiserer til opptak til fjerdeåret i Bergen.

Til høsten neste år vil HiMolde ta opp 40 studenter til studiet, og studenter som allerede har tatt årsstudiumet i rettsvitenskap i årene 2018-20 er kvalifiserte til å starte på andreåret av utdanningen.

– Vi tror utdanningen vil trekke til seg mange gode og motiverte studenter. Det er bare vi som tilbyr utdanning i rettsvitenskap mellom Bergen og Tromsø, så vi dekker et behov, sier Bachmann.

Hun opplyser at det er seks jurister som er faglige ansatte ved høgskolen i dag, og at det må rekrutters fem til i forbindelse med nysatsinger. For en annen nyhet etter dagens styremøte er at høgskolen til høsten starter opp et årsstudium i juss og økonomi med studiested i Kristiansund.

Neste år vil også en ny mastergradsutdanning bærekraftig transport og urban mobilitet  få sine første studenter på Molde campus.