Erling Johansen i vikingkostyme på toppen av Romsdalshorn, og med Venjetindene i bakgrunnen. Foto: Arild Waagbø

Vikingen på Hornet

Lørdag ettermiddag, da Norge åpnet igjen etter koronanedstengning, poserte Erling Johansen (57) i vikingkostyme på toppen av Romsdalshorn.

 

Lørdag fløy fotograf Roar Vestad og vikingmodell Erling Johansen i helikopter fra øya Sekken til toppen av ikoniske Romsdalshorn (1550 moh.) for å ta spektakulære reklamebilder.

Publisert av Panorama HiM Tirsdag 28. september 2021

 

Moldenser og fotograf Roar Vestad, som nå arbeider i Oslo, møtte siviløkonomen Erling Johansen da sistnevnte var styreleder for Fotografihuset i Oslo og trengte en fotograf til å dokumentere arbeidet.

De delte interesse for jazz, musikk generelt og foto, og ble etterhvert venner. I fjor arrangerte de blant annet strømme-konserter med hele 21 artister på Cosmopolit i Oslo til inntekt for Dråpen i Havet, som hjelper flyktninger i Hellas.

I uka som gikk jobbet de to i Romsdal med å ta bilder for norske drikkevareprodusenter med Erling Johansen som vikingmodell. Antrekket har han lånt på kostymelageret til Norsk Film på Jar i Bærum, og opptakene i Romsdal gjorde de blant annet på Farstadstranda, Veøya og Romsdalshorn.

Johansen var over 50 år da han begynte å jobbe som skjeggete modell, og sier at han får litt oppdrag på grunn av at vikingkulturen er i vinden.

– Romsdalshorn ligger i det mest spektakulære naturområdet jeg vet av, og Venjetindene er utrolig vakre. Jeg har tidligere tatt bilder av fjellene med 500 millimeter fra Molde, men etter å ha tatt bilder på toppen av Romsdalshorn er jeg på grensen til euforisk, sa Roar Vestad etter det luftige fotoopptaket.

Pilot Ole Jakob Westad og co-pilot Eivind Græsdal har Romsdalshorn i sikte. Foto: Arild Waagbø
Viking Erling Johansen poserer på Hornet med Trolltindene, Åndalsnes og Molde i bakgrunnen. Foto: Arild Waagbø
Erling Johansen skimtes her med ura i Trollveggen i bakgrunnen. Foto: Arild Waagbø
Erling Johansen kan såvidt ses der han sitter, med luftige 1500 meter ned til elva Rauma i bunnen av Romsdalen. Foto: Arild Waagbø
Disse var med til fotoopptaket på Romsdalshorn: Arnfinn Wollan (f.v.), Erling Johansen, pilot Ole Jakob Westad, Roar Vestad og co-pilot Eivind Græsdal. Foto: Arild Waagbø
Roar Vestad (f.h.), Erling Johansen og undertegnede på vei fra Romsdalshorn til Sekken lørdag kveld. Foto: Arild Waagbø