Øyvind Sørensen er ansatt som høgskoledirektør ved Høgkolen i Molde. Foto: Arildd Waagbø

– Veldig hyggelig at jeg fikk tilliten

Øyvind Sørensen (57) ble i ettermiddag ansatt som  høgskoledirektør ved Høgskolen i Molde.

Prorektor Jeanette Varpen Unhjem, som var fungerende styreleder på dagens ekstraordinære møte i høgskolestyret, opplyser at styrets vedtak om å ansette Sørensen – i likhet med innstillingsutvalgets innstilling, var enstemmig.

– Jeg mener vi har valgt en kjempegod kandidat blant flere gode søkere. Han har utmerket seg, og det har vært en grundig prosess, sier Unhjem.

Sørensen sier han syns det er veldig hyggelig at styret ga ham tilliten.

– Jeg gleder meg til å fortsette med det jeg har drevet med et halvt år nå som konstituert direktør. Høgskolen er en institusjon med mye kompetanse og mange hyggelige kolleger. Og skolen er i vekst, så det skjer mye positivt her. Jeg får spennende og intereressante oppgaver fremover, sier Sørensen.

Sørensen har utdannelse fra Krigsskolen og HiMolde. Han har tidligere jobbet i Forsvaret og i næringslivet. I juni 2018 fikk han stilling på Molde campus som seniorrådgiver i økonomi i høgskoledirektørens stab. Han har fungert som både peronal- og økonomidiektør og høgskoledirektør før han i dag ble valgt til å etterfølge Gerd Marit Langøy i stillingen.