Fra venstre: Kristin Haug Lund (Devoldholmen Utvikling), Michael Robertsen (Bane NOR Eiendom), Øyvind Sørensen (HiMolde) og Steinar Kristoffersen (HiMolde) signerte i dag leieavtalen for Campus Kristiansund i Kulturfabrikken. Foto: Arild Waagbø

Signerte historisk leieavtale i Kristiansund

KRISTIANSUND (Panorama): – Det er fantastisk at Høgskolen i Molde har signert i dag! sa ordfører Kjell Nergaard (Ap) i Kristiansund på dagens markering i Kulturfabrikken.

Da rektor Steinar Kristoffersen og høgskoledirektør Øyvind Sørensen i ettermiddag signerte en leiekontrakt for cirka 3000 kvadratmeter på Campus Kristiansund med Devoldholmen Utvikling AS, startet også en ny tidsregning for høyere utdanning på Nordmøre.

– Det vil gi oss en boost! erklærte ordfører Neergaard da han tok ordet etter signeringen.

Kjell Neergaard (Ap) er ordfører i Kristiansund. Foto: Arild Waagbø

Rundt 20 representanter fra blant annet HiMolde, Devoldholmen Utvikling, Kristiansund kommune og fylkeskommunen, og lokalpressen,  var til stede da avtalen ble signert.

Kontrakten gjelder for ti år, og kan fornyes i inntil ytterligere ti år.

Kristin Haug Lund, daglig leder i Devoldholmen Utvikling AS, foran en skisse av Campus Kristiansund. Foto: Arild Waagbø

Kristin Haug Lund, daglig leder i Devoldhomen Utvikling AS, sa før signeringen at Campus Kristiansund vil bli en god plattform for utdanning, forskning og innovasjon i mange år fremover.

Rektor Steinar Kristoffersen på scenen i Kulturfabrikken i Kristiansund i dag. Foto: Arild Waagbø

Rektor Steinar Kristoffersen sa at Campus Kristiansund vil gjøre høgskolen til en to-campus-institusjon, og at det viser at høgskolen er en nasjonal aktør med internasjonale ambisjoner.

HiMolde har i dag 24 ansatte og over 500 studenter i Kristiansund.

Skisse av område der høgskolen skal inn på Campus Kristiansund om to års tid. Illustrasjon: PIR II Arkitekter

Første byggetrinn av Campus Kristiansund er på cirka 20 000 kvadratmeter og skal etter planen åpne dørene høsten 2024. Møre og Romsdal fylkeskommune, NEAS, Møreforsking og Vindel skal også flytte inn i Campus Kristiansund.

Roland Mauseth er prosjektleder for Campus Kristiansund. Foto: Arild Waagbø