Daglig leder Tone Rangnes i Høvding AS i aksjon på "Rekk opp hånda jenter!"-arrangementet på Molde campus fredag 8. mars. Foto: Arild Waagbø

Slo et slag for pappaperm på kvinnedagen

— Pappaperm er viktig! Bli likestilt hjemme, sa Tone Rangnes i Høvding AS på årets «Rekk opp hånda jenter!»-arrangement på Molde campus.

Fredag ettermiddag møtte over 200 kvinner i Haavelmo auditorium for å høre fire kvinner dele sine erfaringer fra liv og karriere. Først ut var sivilingeniør Tone Matheson Rangnes, som er daglig leder og medeier i eiendomsselskapet Høvding AS i Molde.

Rangnes sa hun hadde lært at man ikke kan forandre andre.

— Du må tilpasse deg, sa hun til kvinnene i Haavelmo auditorium.

Rangnes sa at stressmestring er viktig, og at det hjelper å være likestilt med partneren sin hjemme. Hun mener at pappapermisjon bidrar til nettopp det.

Finansrådgiver Ida Victoria Silseth i DNB fortalte om investeringer og karrierevalg. Foto: Arild Waagbø
Over 200 kvinner deltok på årets «Rekk opp hånda jenter!» Carina Farstad (t.v.) fra Molde Næringsforum ledet arrangementet. Foto: Arild Waagbø
RBs Vera Henriksen (t.v.) intervjuet Siri Sørflaten i WoolLand. Foto: Arild Waagbø

Journalist Vera Henriksen i Romsdals Budstikke gjorde opptak til podkasten «Høre på henne» med WoolLand-gründer Siri Sørflaten som gjest.

Hør opptaket på Spotify!

WoolLand, som har blitt kjøpt opp av Dale, omsetter for cirka 90 millioner kroner i året. Sørflaten har en mastegrad i logistikk fra Høgskolen i Molde. Hun startet WoolLand for å skape en kvinnearbeidsplass.

Cecilie Fjellhøy i aksjon på Molde campus. Foto: Arild Waagbø

Cecillie Fjellhøy, som mange kjenner fra VG-reportasjer og Netflix-serien om Tinder-svindleren, fortalte engasjert om hvoran hun ble manipulert, rundlurt og utnyttet økonomisk av en israelsk mann.

Fjellhøy, som sa hun er slått konkurs i Storbritannia etter svindelen, lever i dag av å holde foredrag om det som skjedde henne.

«Rekk opp hånda jenter!» arrangeres av Molde Næringsforum, Sparebanken Møre, Romsdals Budstikke og Høgskolen i Molde.

Cecile Fjellhøy ble svindlet av en mann hun møtte via Tinder. Foto: Arild Waagbø