Sola sto opp bak studentene Jan Sindre Heltne (f.v.) Elias Alemayehu og Amira Ziegler da de jogget tirsdag morgen. Foto: Arild Waagbø

Panorama testet ut morgenjogg for studenter

Panoramas reporter ble med Turbo-Jan på morgenjobb for studenter. Det ga mersmak.

Jan Sindre Heltne (f.v.) Elias Alemayehu og Amira Ziegler på skogsveien mellom Cap Clara og Kringstadbukta. Foto: Arild Waagbø

Klokka 07 på tirsdager, mens byen fortsatt ligger drapert i mørkets siste slør, samles HiMolde-studenter ved til en god start på dagen i form av en frisk og energisk joggetur.

Panorama har tatt på seg oppgaven å sjekke ut morgenløpet, som ledes av masterstudent Jan Sindre Heltne.  Morgenjoggen er en  fast aktivitet som Heltne startet tidligere i år, og som sakte, men sikkert, har begynt å tiltrekke seg studenter med lyst på en joggetur.

Oppmøte er på Mellomrommet mellom studentblokkene på Molde campus. Her møter vi Amira Ziegler, en livlig utvekslingsstudent, og selveste Turbo-Jan, arrangøren bak dette intiativet. Etter en kort, men hjertelig samtale under stjernene, begynner vi vår rolige løpetur. Tempoet er satt til en «chill» 6-7 minutter per kilometer — perfekt for å vekke kropp og sjel uten å overanstrenge seg.

Det er noe eget med å jogge før verden våkner; en forfriskende bris hilser oss velkommen mens vi følger den gule ruten på cirka fem kilometer som er blitt en kjent løype for morgenløpene. Det er ikke mange andre sjeler å se på veiene — det er som om byen og naturen rundt oss har åpnet seg eksklusivt for vårt lille følge.

Vakre Kringstadbukta skuffer aldri. Amira Ziegler (f.v.) Turbo-Jan og Elias Alemayehu er på vei mot de siste bakkene opp mot Kvam og studentboligene. Foto: Arild Waagbø

Idet vi nærmer oss Kringstadbukta, gir horisonten etter for dagens første lys. Soloppgangen speiler seg i det lavtliggende vannet. Løpeturen blir til en meditativ opplevelse der samtaler flyter like lett som våre joggesko over den myke stien. Ingen anstrengelser bare et steg frem omgangen, mens man trekker inn brisen og nyter vinden.

Underveis legger vi merke til et barn som med stor entusiasme sparkesykler forbi — et uskyldig og oppmuntrende syn som tilføyer en dose hverdagsmagi til opplevelsen. Ruten vår ender ved Kvam campus, der Amira Ziegler tar farvel. Turbo-Jan og jeg jogger videre mot Mellomrommet hvor løpet startet.

Sammen vurderer vi tilbudet om skolens gratis frokost som starter klokka l 8 – en perfekt avrunding på en vellykket morgenseanse.

Som student og deltaker, føles det trygt å si at Turbo-Jans morgenløp er mer enn bare en rolig løpetur.  Det er en mulighet for en god start på dagen, deltagelse i fellesskap, og oppleve Molde på sitt mest stille og friske.

Panorama anbefaler varmt alle studenter og ansatte  å sjekke ut morgenløptilbudet med Turbo-Jan.  Mer info finner du på Moldestudent.no.