Studiestedskoordinator Bente Weiseth Frantzen (t.v.) og informasjonssjef Jens Petter Straumsheim, begge ved HiMolde, utenfor Campus Kristiansund i går. Foto: Arild Waagbø

En stor dag for høgskolen og Kristiansund

KRISTIANSUND (Panorama): Mandag ble det markert at det var første skoledag for HiMolde-studenter i nye, lyse og moderne lokaler på Campus Kristiansund.

Nær 600 HiMolde-studenter og rundt 30 høgskoleansatte kunne mandag ha sin første vanlige arbeidsdag i nye omgivelser på Campus Kristiansund. Den historiske dagen ble markert med blant annet frokostserving, kake og kaffe.

F.v.: Tobias Nyberg (23) fra Fetsund, Jonathan Knoff (23) fra Rørvik, Ola Kvamsøy (22) fra Trondheim er andrersstudenter i marin logistikk. Kasper Kvalvik (26) fra Lillesand og Torjo Larsen (29) fra Sarpsborg, som er tredjeårsstudenter, er hjelplelærere i MAR300. Foto: Arild Waagbø

I klasserommet Milnbergan var studenter i marin logistikk mandag ettermiddag i ferd med å løse øvingsoppgaver i produksjonsoptimalisering med det matematiske modelleringsspråket Lingo i faget MAR300 — Optimering i marin sektor.

— Lokalene har blitt veldig bra — det er luftig og fint her, sa Tobias Nyberg (23) fra Fetsund, som er andreårsstudent i marin logistikk.

Høgskolelektor Ering Langlo demonstrerer digital tegning på tavla i klasserommet Milnbergan på Campus Kristiansund. Foto: Arild Waagbø

Også høgskolelektor Erik Langelo, som er fagansvarlig for MAR300, er superfornøyd med de nye lokalene etter første dag på Campus Kristiansund.

— Jeg liker godt at det er så mye treverk overalt inne i bygningen, sier Langelo.

Til daglig har Langelo sitt arbeidssted i Molde, men mandager tar han bussen til Kristiansund for å undervise her.

IT-sjef Kjetil Kroknes ved HiMolde i klasserommet Grip på Campus Kristiansund. Foto: Arild Waagbø

IT-sjef Kjetil Kroknes sier at hans avdeling har jobbet jevnt og trutt med flytting fra Løkkemyra til Campus siden juni. Så sent som torsdag ble det avviklet eksamen på Løkkemyra.

— Vi har jobbet for å gjøre overgangen så lite smertefull som mulig, Sist uke testet vi alt, sier Kroknes.

Han sier at det er lagt til rette for å dele skjermer ved hjelp av Air Play og Chromecast, i tillegg til god, gammeldags kabel. Videre testere høgskolen ut et nytt informasjonssystem på skjermene i  fellesområdene i Kristiansund, som det senere kan bli aktuelt å også bruke i Molde.

— Vi har jobbet fram mot dette i mange år nå, så jeg syns det er veldig artig å se Campus Kristansund realisert, sier Kroknes.

Siste jobb som gjenstår nå, ifølge Kroknes, er å montere ned det siste av høgskolens utstyr som er igjen på Løkkemyra, og det skal skje på onsdag denne uka,

Studiestedkoordinator Bente Weiseth Frantzen i høgskolens nye lokaler på Campus Kristiansund i går. Foto: Arild Waagbø

Kontorsjef Bente Weiseth Frantzen, som er høgskolens studiestedkoordinator i Kristiansund, forteller at studentene allerede i helga begynte å ta i bruk fasilitetene på Campus Kristiansund.

— Det at vi har fått til Campus Kristiansund er det aller beste eksempelet på godt samarbeid mellom Molde og Kristiansund, sier Frantzen.

Den offisielle åpningen av Campus Kristiansund skal finne sted i november.

Pauserommet til høgskoleansatte på Campus Kristiansund. Foto: Arild Waagbø
Høgskolen har lokaler i tredje etasje på Campus Kristiansund. Foto: Arild Waagbø
Atriumet inne i Campus Kristiansund er lyst og fint. Foto: Arild Waagbø
Studiestedskoordinator Bente Weiseth Frantzen (t.v.) og informasjonssjef Jens Petter Straumsheim, begge ved HiMolde, utenfor Campus Kristiansund i går. Foto: Arild Waagbø
Campus Kristiansund er nordmørsbyens nye signalbygg. Foto