Bjørnar Eltervåg (21) fra Randaberg leverte det foretrukne forslaget til navn på HiMoldes nye og uavhengige høgskoleavis. Foto: Arild J. Waagbø

Avisa skal hete Panorama

Han hater storbyer, men liker seg i det grønne. HiMolde-student Bjørnar Eltervågs (21) vant navnkonkurransen og en flyreise Molde-København.

5. mars i år tikket følgende e-post fra Bjørnar Eltervåg inn til undertegnede: «Mitt forslag til navn er enkelt og greit: Panorama. Begrunnelse: Logoen til Høgskolen i Molde er et bilde av to fjelltopper, noe som gjenspeiler panoramautsikten skolen har.»

Avisas redaksjonsråd, som er oppnevnt av høgskolestyret, gikk for dette forslaget. Eltervåg var ikke alene om å foreslå Panorama. Det gjorde også tre ansatte: Hallgeir Gammelsæter, Georg Panzer og Marit S. Loe. Men det var bare studenter som kunne vinne premien – en flyreise tur/retur Molde-København for to, så da ble det Eltervåg som stakk av med den.

Golf og panorama

Eltervåg er fra Randaberg ved Stavanger. Han studerte til å bli personlig trener på Bali da han for ett år siden søkte rundt på nettet etter potensielle norske høgskoler og universiteter å studere videre på. I august i fjor begynte han på en bachelorgrad i sport management.

– De aktuelle studiestedene var i Oslo eller her. Jeg hater byer, så da ble det her. Jeg kan gjerne besøke storbyer, men jeg vil ikke bo der. Randaberg har blitt kalt både den «grønne landsbyen» og «persillebygda», så jeg syns det er bedre å ha det grønt rundt meg enn grå betongklosser. Og så spiller jeg golf, så jeg sjekket tilbudet i Molde. Den lokale golfklubben skryter av at de er best på panoramautsikt og har Panoramabanen. Så jeg har lenge forbundet Molde med panoramautsikt, sier Eltervåg.

Han sier at fordelen med å studere på et mindre sted er at «alle kjenner alle».

– Da er det lettere å bygge nettverk, sier han.

Træff-spiller

Men Bjørnar Eltervåg er ikke bare en golfspillende sport management-student, han er også midtstopper på Træffs herrelag som i år konkurrerer i 2. divisjon avdeling 2. Allerede som 19-åring hadde han sin første sesong i 1. divisjon med Randaberg IL. Og han forsøkte senere å bidra til å redde Madla Ils plass i 3. divisjon, men det glapp for laget i siste serierunde.

– Etter to treninger på Træff fikk jeg plass på benken, og i andre kamp spilte jeg fra start og ble matchvinner mot Bærum. Det var egentlig en kjedelig kamp, men på en corner fikk jeg foten på ballen med ryggen mot mål og ballen trillet inn i nettet, forteller Eltervåg.

Han trener fire ganger i uka med Træff og sier han har fått seg et godt sosialt miljø i klubben. I sesongstarten 22. april skal han og Træff møte Rosenborg II på trøndernes hjemmebane.