Tina Veitsle Skarpsno er ikke redd for å ta på seg oppgaver utenom studiene. Foto: Arild J. Waagbø

Tina skal lede Åpningsuka

Tina Veitsle Skarpsno (24) er trolig HiMoldes mest engasjerte student. – Gøy å bli kjent med folk, forklarer hun.

Sport Magnagement-student Tina Veitsle Skarpsno fra Oslo har tatt på seg lederansvaret for Åpningsuka til høsten.

– Jeg vil gjerne bidra til å gjøre andre studenters hverdag bra. Åpningsuka handler mye om at de nye studentene skal få vite at vi er her for dem. Det er en mulighet for dem til å få seg et nettverk og bli kjent med folk fra andre studieretninger. Og ikke minst syns jeg at nye studenter som begynner her skal få et like bra tilbud som vi selv har fått.

– Var fadderordningen viktig for deg da du begynte å studere her for nesten to år siden?

– Det var kjempeviktig. Jeg ble kjent med faddere og folk på andre faddergrupper, og det gjør at du føler at du passer inn. Du har noen å sitte sammen med på forelesninger eller i kantina. Det er kanskje spesielt viktig for studenter på studieretninger med store klasser, sier Skarpsno.

 

Fotballjente

Tina Veitsle Skarpsno er vokst opp i Årvoll IL i Oslo, der hun blant annet har vært ungdomsrepresentant i hovedstyret.

– Det er fotball som er min idrett. Jeg er glad i å spille – og i å følge med – på fotball, sier hun.

Hun måtte slutte som spiller på grunn av kne- og ankelskader etter det hun betegner som «en kort ikke-karriere».

– Når jeg ikke kan utøve idrett, så vil jeg jobbe med det. Jeg tok et kurs i coaching og ledelse på Norges idrettshøgskole, og der møtte jeg folk som hadde tatt Sport Management i Molde og anbefalte utdanningen her. Jeg syns det er veldig mange bra og relevante fag på Sport Management-studiet, sier hun.

 

Styreleder i Træff

Skarpsno har vært styreleder i Sportsklubben Træff i Molde siden høsten 2012. Dette er stort verv, men hun går av som styreleder nå i år. Hun trener Træffs fotballag for Jenter 14. Og hun sitter i styret i breddeutvalget til Norges Fotballforbund.

På HiMolde er hun arrangementsansvarlig i Moldestudentenes Idrettslag. Og leder for Sport Management Eliteserie, som inviterer kjente profiler fra sportens verden til å holde foredrag på HiMolde.

– Vi prøver å dekke flere fagområder enn bare fotball, sier hun.

 

– Ikke vær redd

Skarpsno anbefaler andre studenter å ta på seg verv i studietiden.

– Man skal ikke være redd for å kaste seg ut i det. Andre studenter er fleksible og åpne, og de skjønner det godt om du har det travelt før en eksamen. Å ta på seg verv gir deg viktig erfaring og så tar det seg godt ut på CV-en, sier hun.

– Har du noen knep som gjør at du rekker over så mye?

– Jeg må planlegge og ha en god struktur i hverdagen. Jeg prøver å legge mest mulig til samme dag, så de dagene kan det bli ganske mye. Det er nå – mens jeg er ung og student – at jeg har tid og energi til å gjøre alt jeg gjør. En viktig motivasjonsfaktor for meg er at jeg syns det er gøy å bli kjent med nye folk.

 

Stilling ledig

Nå er nesten hele styret for Åpningsuka 2014 på plass. Bare én jobb står fortsatt ubesatt, nemlig arrangementsansvarlig nasjonalt – altså artistbooking.

– Tre av de andre i ledelsen for Åpningsuka kom på plass i løpet av påsken. Da var det nesten så champagnekorkene spratt. Jeg gleder meg til å jobbe med dette, sier Skarpsno.