Maria Holand Tøsse sto for de musikalske innslagene under formiddagens åpningsseremoni i Bjørnsonhuset i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

Se bildene fra åpningsseremonien

– Det er aldri for sent å lære eller å søke ny kunnskap, sa IT-gründer Bente Sollid Storehaug til nye HiMolde-studenter.

Nær 800 mennesker fylte Bjørnsohuset i Molde i formiddag da nye HiMolde-studenter fra Molde Campus og Høgskolesenteret i Kristiansund ble ønsket velkommen til studieåret 2014/2015, med artisten Maria Holand Tøsse som musikalsk følge.

Se alle bildene her – på Panoramas Facebook-side.

– Livslang læreprosess

Gjestetaler var Bente Sollid Storehaug – tidligere HiMolde-student og suksessfull IT-gründer.

– Det er ingen klisjé – livet er en livslang læreprosess. Det er aldri for sent å studere eller søke ny kunnskap. Det bør vi egentlig gjøre hver eneste dag, sa hun i sin tale.

Les hele talen hennes her.

Studenter fra 63 land

Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy var først ute med å ønske velkommen.

Hun oppfordret studentene til å bli venner og lære av hverandre. I tillegg viste hun et verdenskart prydet med stjerner for hvert av de 63 landene HiMoldes cirka 250 internasjonale studenter kommer fra.

Les hele Langøys tale her.

Anbefalte skjønnlitteratur

Rektor – professor Hallgeir Gammelsæter – sa i sin tale at Molde og Kristiansund er fantastiske byer, men også små byer. På mange måter, mente han, så er det på mange områder urettferdig å sammenligne dem med store norske byer.

– Men vi er bedre enn dem i fotball, erklærte han og høstet latter i salen.

I tillegg til å anbefale disiplinert arbeid med fagene, slo han et slag for skjønnlitteraturen. Han mener at språksansen trenes best med romaner, noveller og reiseskildringer.

Les hele Gammelsæters tale her.

– Jazz, Bjørnsonfestival og teater

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) roste byens næringsliv, som han fortalte har skapt 2400 nye arbeidsplasser de siste sju årene. Og på kulturfronten dro han fram Jazzfestivalen, Bjørnsonfestivalen og Teatret Vårt – samt MFK og mulighetene for friluftsliv.

– Jeg ønsker dere ikke bare velkommen til noen år med studier, men til å bosette dere her, sa Dahl.

Til sist erklærte han muntert at han var tilgjengelig døgnet rundt – sju dager i uka – for ris og ros.

Årets prisvinnere

Førsteamanuensis Halvard Arntzen mottok Pedagogisk pris, en pris som har blitt delt ut hvert år siden 1996. I begrunnelsen for tildelingen heter det:

«Årets prisvinner er en god foreleser med en praktisk tilnærming til faget. Han er grundig og balanserer mellom grunnleggende og avansert teori. I tillegg er han dynamisk og alltid oppdatert.  Med sin måte å være på viser han respekt for studentene. Han er lett å ta kontakt med, enkelt å spørre og hyggelig å diskutere med. Han hjelper studentene til å lære mer, ved å gi obligatoriske øvinger og gir gode tilbakemeldinger.»

Studentkroa Valhall mottok Studiemiljøprisen, som har blitt delt ut siden 2008. Juryens begrunnelse:

«Årets prisvinner har gjort en utrettelig innsats for studentmiljøet ved høgskolen over mange år. Uten deres pågangsvilje og arbeid for å tilby et knutepunkt for studenter ville ikke studentmiljøet i Molde vært det samme. De holder høy aktivitet med alt fra å vise fotballkamper, fredagspub, spillkvelder til virkelig store arrangement. Studentkroa favner bredt og er et sted hvor nye studenter kan møtes og ha en hyggelig opplevelse blant medstudenter. De stiller også velvillig opp for andre studentutvalg og er en viktig tilrettelegger for studentmiljøet som en helhet.»