Sandra Borch - blogger og tidligere leder av Senterugdommen - stiller til debatt om netthets under Forskningsdagene i Molde. Foto: Privat

Netthets, kropp
og psykiatri

Forskningsdagene i Molde starter mandag.

Mandag går to debatter av i regi av Forskningsdagene av stabelen på kulturhuset Plassen.

Kl. 14 er det paneldebatt om nedbyggingen av institusjonspsykiatrien. Innledere er Hans Petter Iversen ved Høgskolen i Molde og Nils Arne Skagøy fra Helse Møre og Romsdal, mens Theodora Baldvinsdottir (Mental Helse) , Thore Folland ( Kommunenettverkt for psykisk helsearbeid) og Skagøy sitter i panelet.

Se hele programmet på HiMoldes hjemmeside.

Kl. 19 handler det om netthets og ytringsfrihetens kår i nett-trollenes tid. Både Sandra Borch – tidligere leder i Senterungdommen – og vitenskapsblogger Gunnar Tjomlid, som begge har fått smake trollenes pisk, sitter i panelet. Det gjør også prosjektkoordinator Per-Kristian Bratteng i Polaris Media og nettdebattant Arne Grødahl, tidligere fylkesleder i Human-Etisk Forbund Møre og Romsdal. Debatten ledes av Vårt Land-journalist David Stenerud.

Onsdag kl. 19 (også på Plassen) handler det om kropp og spiseforstyrrelser. UiO-professor Øyvind Rø tar opp dette temaet under Popvit-logoen.