Romsdalsnatur fanget av fotograf John Einar Larsens er blitt musikkvideo. Foto: Arild J. Waagbø

– Mørkt, dunkelt og seigt

Moldemann John Einar Larsen (41) har satt romsdalsk naturskjønnhet til stemningsfull dypvannspop. Se video!

Larsen forteller at det var artistmanager Vegard Waske – en venn av Larsen, som koblet Larsens naturvideoer med artisten Anana (Annika Jess Iversen).

– Lydbildet hennes passer til den type timelapsing jeg driver med. Men vi er kresne, så vi ventet på ei låt som virkelig stemte, sier Larsen.

Resultatet ble videoen til Anana-låta «The Easy Path»:

– Sær musikk og sær video

Larsen sier at opptakene hans er gjort langs Kyststien på Farstad og i Moldemarka – på steder som Øverlandsvannet, Inntaksdammen og Bergsvannet.

– Jeg brukte noen opptak jeg hadde fra før, de som passet best til musikken. Vidoen er non-narrativ og illustrerer følelsene i lydbildet. Det er mørk, dunkelt og seigt. Artisten selv kaller musikken sin for dypvannspop.  Det er sær musikk og en sær video, sier Larsen.

Vanskelig nordlys

Larsen sier at det er spesielt vanskelig å fange nordlys.

– Det har blitt mange bomturer, for å si det sånn. Og du må ha lyssterkt kamera og objektiv for å få et godt resultat. Når jeg er ute og går tur i Moldemarka med hunden min, så følger jeg med og ser når lyset endrer seg og tenker på hvordan jeg kan få gode opptak, sier Larsen.

Larsen, som til daglig jobber i Molde kommune, har fotografering som hobby, men han har tidligere laget flere animasjonsfilmer.