Ny meny når HiMoldes nyoppussede kjøkken åpner mandag.
Høgskolens kjøkken i A-bygningen åpner igjen – endelig, på mandag, etter å ha blitt oppgradert med kjøkkenutstyr for 2,5 millioner kroner, ifølge kantinesjef Tone Åbelvold.
– Vi er veldig fornøyd med hvordan det er blitt etter ombyggingen. Kjøkkenet blir mindre, men mye mer effektivt. Vi får kapasitet til å produsere tre til fire ganger så mye mat som før, sier Åbelvold.
Se bilder fra det nye kjøkkenet på Panoramas Facebook-side.
Kantinegjestene blir i den nye løsningen så og si invitert med inn på kjøkkenet.
– Så nå kan jeg ikke rote og må passe på hva jeg sier, gliser kokk Asgeir Hoel.
– Levende skole
Åbelvold sier at kantinedriften foreløpig vil gå til kl. 18 på kvelden, men at det kan bli aktuelt å holde åpent til 20-21 om behovet viser seg å være større.
– Vi vil ha en levende skole og om studentene er her på kveldstid, så vil kantina holdes åpen, sier hun.
Ingen studentmeny uten hamburger, men blant nyhetene som kommer er pulled pork, club sandwich (med french fries), laks (med pasta), kylling (med pasta) og gratinert bakt potet.
Inspirasjons-workshop
Torsdag besøkte fagsjef Øyvind Barø fra bakverk-leverandøren Vaasan dette nye hjertet på Molde Campus, for å inspirere og diskutere fram nye baguetteløsninger med de kantineansatte. Han kunne opplyse at bakerivarene vi setter til livs her på huset kommer fra Frankrike, Sverige og de baltiske landene.
Les også: Noregs sterkaste kokk
Nye regler for matmerking, som trer i kraft fra desember i år, ble også diskutert på workshopen.
– Det er ikke bare å lage maten lenger. Det dreper jo kreativiteteten, at alt man gjør må dokumenteres, sier Tone Åbelvold.
Øyvind Barø sier seg enig i det:
– Med de nye reglene blir Tone mer og mer en kontorkokk.