Her bruker søppelsynderen å dumpe husholdningsavfallet sitt. - Ta kontakt med meg, oppfordrer driftstekniker Edvardd Brandshaug. Foto: Arild J. Waagbø

Jakter på søppelsynder

En person har i flere år dumpet husholdningsavfallet sitt på Molde Campus. – Vedkommende trenger hjelp, sier driftstekniker Edvard Brandshaug i Statsbygg.

Brandshaug opplyser at søppeldumpingen startet for rundt to år siden.

– Det er særlig på på parkeringsplassen på nordsiden av B-bygningen jeg finner søppelet, som etterlates med noen ukers mellomrom. Det kan gå fra to uker til fire uker mellom hver gang, sier Brandshaug.

Han mener at det må være samme person som etterlater seg søppelet.

– Innholdet i søppelet er ganske likt, så jeg har forsøkt å finne eieren, sier Brandshaug.

Her har søppelsynderen vært på ferde og blant annet lagt igjen en stor pose plastavfall på parkeringsplassen ved HiMolde. Foto: Edvard Brandshaug
Her har søppelsynderen vært på ferde og blant annet lagt igjen en stor pose plastavfall på parkeringsplassen ved HiMolde. Foto: Edvard Brandshaug

Kiwi-poser

Han sier at søppelet stort sett er lagt i plastposer fra Kiwi og som regel inneholder en hel del brukt tørkepapir.

– Og så er det litt matavfall – heldigvis ikke mye, for da kommer det fugler og dyr og sprer søpla utover. Da hadde det vært verre å plukke det opp, sier han.

Dessuten inneholder søpla som regel hygieneartikler for kvinner.

– Trenger hjelp

– Jeg har så lyst til å finne ut hvem det er, for vedkommende trenger åpenbart hjelp. Dette er ikke normalt. Vedkommende bør faktisk søke hjelp, sier Brandshaug.

Han understreker at det tross alt er bedre at han plukker opp denne søpla, enn at den blir dumpet andre steder i miljøet der ingen plukker opp.

– Det er miljøforurensingen som er problemet, selv om dette er unødvendig ekstraarbeid for meg, sier han.

På en postforsendelse som ble dumpet blant søppel på Molde Campus har synderen klippet ut navn og adresse. Foto: Edvard Brandshaug
På en postforsendelse som ble dumpet blant søppel på Molde Campus har synderen klippet ut navn og adresse. Foto: Edvard Brandshaug

Klipper ut adressen

Brandshaug har også funnet pakkepost i søpla der navn og adresse er klippet ut. Han har kontaktet både avsender og Posten i et tilfelle der forsendelsen var nummerert, men ingen av dem var i stand til å spore opp mottakeren av pakken.

– Jeg ber vedkommende ta kontakt med meg, så jeg får snakket med hun eller ham. Det er så mange søppeldunker i Molde at det ikke er til å forstå at vi skal ha dette problemet, sier Brandshaug.

Én kommentar til “Jakter på søppelsynder”

  1. Herlig, et kriminalmysterium ved HiMolde. Fra toppen av Haugen redaksjonen vurderer å ta saken. Kan det ha noe med fotball å gjøre? Er det en djevelsk utspekulert strategi fra våre fotballfiender? Er dette det ultimate trikset for å rive de blåhvite ned fra tronen? Det faktum at indisiene antyder en kvinnelig bakkvinne kan like så godt være et frosøk på å maskere en fotballinteressert mann. Her er det mye å ta tak i. Vi ser fram til fortsettelsen.

Det er stengt for kommentarer.