Iselin B. Sæther. som var ferdig med mastergraden i logistikk ved HiMolde i vår, brenner for fjellklatring. Foto: Arild J. Waagbø

Klatret til topps med masteroppgave

På Transport & logistikk-konferansen skjønte Iselin B. Sæther (27) at det fins jobber andre steder enn bare på Åndalsnes.

Mandag kveld ble den tidligere HiMolde-studenten hedret med pris for årets beste masteroppgave i logistikk på konferansen. Hun ble ferdig med graden i vår.

– Kjempeartig og uventet! Jeg visste ikke at høgskolen hadde sendt inn oppgaven til konkurransen, sier hun.

Oppgaven hennes – «Minimizing the cost of fish sludge recycling for land based hatcheries in Møre og Romsdal» – kan lastes ned her.

Sæther, som er oppvokst i Isfjorden, forklarer konklusjonen i oppgaven slik:

– Settefiskanleggene kan minimere kostnadene knyttet til slambehandling ved å samarbeide om bygging og drift av biogassanlegg. Temaet for oppgaven fikk jeg fra Møreforsking Molde og veileder Johan Oppen.

Liker optimalisering

Hun er fornøyd med den femårige utdanningen i logistikk hun har tatt ved HiMolde.

– Det har vært veldig interessant. Lærerne er flinke og engasjerende. Jeg har interessert meg mest for optimalisering og ruteplanlegging, for jeg er glad i tall og matematikk, sier hun.

Les også:  Massivt Molde-oppmøte på logistikk-konferanse

De tre første årene bodde hun i Molde, mens hun pendlet fra Åndalsnes til Molde de to siste årene. Og de to siste årene fikk hun enda bedre karakterer enn de tre første – bare A og B.

– Jeg brukte mye tid på masteroppgaven. Det var ikke noe åtte til fire, men dag og natt. Jeg har lært veldig mye, men nå lurer jeg på hvordan jeg skal bruke det jeg kan i en bedrift, sier hun.

Bjørn Thorvaldsen (f.v.), kommunikasjonsrådgiver i PostNord, og Eirill Bø, førstelektor ved Handelshøyskolen BI, delte mand kveld ut prisen for beste mastergrad til tidligere HiMolde-student Iselin B. Sæther. Foto: Øyvind Ludt/Moderne Transport
Bjørn Thorvaldsen (f.v.), kommunikasjonsrådgiver i PostNord, og Eirill Bø, førstelektor ved Handelshøyskolen BI, delte mandag kveld ut prisen for beste mastergrad til tidligere HiMolde-student Iselin B. Sæther. Foto: Øyvind Ludt/Moderne Transport

– Må utvide spekteret

Hun har ennå ikke skaffet seg en jobb som står i stil med utdanningen.

– Jeg har søkt jobb på Åndalsnes, for jeg vil helst bo der. Men jeg skjønte på konferansen at jeg må utvide spekteret for hvor jeg skal søke, sier Sæther.

Grunnen til det er at hun er veldig glad i fjell og klatring, noe hun driver med sammen med samboeren. Denne dagen er de begge i Moldeveggen på Træffhuset i Molde. Det kommer for en dag – i praten mellom de to – at steder som Molde, Ålesund, Sogndal og Bergen kan være aktuelle steder for henne å søke jobb.

– Jeg jobber i kjøttdisken på Bunnpris på Åndalsnes, så jeg er ikke stressa ennå, sier Sæther.