HiMolde-amanuensis Olav Hauge (t.v.) var konfransier på Næringslivsdagen. Thomas Aas fortalte at Aibel i Kristiansund tidligere har ansatt sju som har studert petroleumslogistikk. Foto: Arild J. Waagbø

Advarte mot forurenset CV

KRISTIANSUND (Panorama): Aibel-seksjonsleder Thomas Aas advarte petlog-studentene mot forurenset CV under Næringslivsdagen 2014.

Thomas Aas fra Aibels avdeling i Kristiansund var først ute med bedriftspresentasjon i regi av studentorganisasjonen Petroforum på Høgskolesenteret i Kristiansund torsdag.  Han ga uttrykk for at jobbkuttene man nå ser i leverandørindustrien for oljesektoren er sunt for bransjen – en nødvendig korrigering av kostnadsnivået.

– Det kan bli vanskelig å få jobb til våren i leverandørindustrien. Men dere som går ut i 2016 trenger ikke å bekymre dere, sa Aas.

Hold deg oppdatert! Lik Panorama’s FB-side.

Han anbefalte de av studentene i petroleumslogistikk som evt. ikke får jobb etter endt utdanning å fortsette å studere. Men ikke hva som helst.

– Ta riktig utdanning for bransjen du skal inn i, ikke fag som forurenser CV-en, sa Aas.

petrofourm
Arrangørene fra Petroforum og konfransieren: Henrik Wærdahl (f.v.), amanuensis Olav Hauge, Kyrre Engås, Liv Ingeborg Sylte, Martin Vikse, Odin K. Dahlen, Lars Skoje, Hilda Birgitte Kleppe, Solveig Gaundal, Marte Trønsdal og Henrik Sivertsen. Foto: Arild J. Waagbø

Har fått jobb

En som allerede har fått jobb blant studentene, er Petroforum-leder Kyrre Engås fra Stavanger. Han begynner som logistikkansvarlig i Mento i Kristiansund i januar. Da skal han kombinere det resterende av bachelorstudiet med full jobb.

– Jeg har stor arbeidskapasitet, så det skal gå bra, sier Engås.

I år møtte åtte bedrifter på Næringslivsdagen. Engås sier at Petroforum har merket at det er tøffere tider i bransjen, men er fornøyd med at det dukket opp en ny bedrift også i år – moldebaserte Axess. Også Vestbase, Shell, FMC, Statoil, Oss-Nor og Aker Soultions var med i år.

Studentaktiviteter

Bedriftene betaler 5000 kroner for å delta på dagen og pengene går til studentaktiviteter som har til formål å skape et godt miljø.

Petlog-studentene har f.eks egen skolegenser og har arrangert alumnifest. Nylig var de på golftur til Molde. Organisasjonen har også arrangert cocktail-kurs.

Logistikkstudenter fra Molde var representert på Næringslivsdagen. To biler med studenter hadde tatt turen over Fursetfjellet.