Lars Magnus Hvattum. Foto: Arild J. Waagbø

Indøk-professor går til HiMolde-jobb

Professor Lars Magnus Hvattum (35) ved Insitutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved  NTNU blir logistikkprofessor i Molde.

Hvattum, som underviser ved det populære Indøk-programmet i Trondheim, begynner i en 20 prosent stilling ved HiMolde etter nyttår, men fra høsten 2015 skal han være i full jobb som professor i logistikk i Molde.

Følg med på hva som skjer – lik Panoramas Facebook-side.

– Jeg kjenner miljøet i Molde og vet hva jeg går til, sier Hvattum, som tok en cand. mag.-grad i IT og matematikk i Molde og et hovedfag i IT ved Universitetet i Bergen før han gikk løs på en doktorgrad i logistikk ved HiMolde med avdøde professor Arne Løkketangen som hovedveileder.

– Arne Løkketangen var min mentor, sier Hvattum, som fikk doktorgraden i 2007 og ble professor ved NTNU i 2011.

Operasjonsanalyse

Hvattum underviser i operasjonsanalyse og optimering i Trondheim, og forsker mye på maritim transport og ruteplanlegging til sjøs. Han er den som publiserer mest på sitt institutt og har en h-indeks11 på  Google Scholar .

– Det er nok en av grunnene til at Molde ville ha meg.  Noen av de som publiserte mye i Molde har forsvunnet, så utfordringen fremover blir å bygge dette opp igjen og få høy forskningsaktivitet, sier Hvattum.

Les også: Hedret Arne Løkketangen med fagkonferanse

Hvattum har publisert arbeider sammen med Gilbert Laporte og Fred Glover, som begge regnes som supertungvektere på sine fagfelt. Glover er bl.a. kjent for å ha funnet opp tabusøk, mens Laporte (professor II ved HiMolde) er en av verdens fremste forskere på ruteplanlegging.

– En kjedelig person

På spørsmål om hva slags interesser han dyrker utover de faglige, så vedgår Hvattum at det er lite av den slags. Enkelte typiske nerdeinteresser har veket plassen for familieliv med kone og barn.

– Jeg er en kjedelig person, det må jeg bare innrømme. Leser jeg litteratur f.eks., så er det sjelden snakk om fiksjon. I beste fall så er det populærvitenskapelig litteratur. Jeg liker musikk, men ikke noe mer enn folk flest, sier han.

Hvattum er oppvokst på Jendem i Fræna kommune (er sørfrening, sier han) og gikk på videregående skole i Elnesvågen. Da han disputerte i 2007 klarte han å bli legendarisk, for kona lå samtidig på Molde sykehus for å føde. Det fortelles at det bare var Hvattum som fikk dekanens tillatelse til å ha mobiltelefonen på under disputasen.