Uladzimir Rubasheuski (midt i bildet) på Kick off-samling for de 20 kandidatene som deltar i Talentjakten-programmet. Foto: Talenta Group

Moldestudent i talentprogram

Uladzimir Rubasheuski, PhD-student ved HiMolde, er en av 20 studenter som er valgt ut til det nasjonale Talentjakten-programmet.

Det går frem av en pressemelding fra Talenta Group.

– For meg er det viktig å vite at det arbeidet som jeg gjør er viktig for noen. Jeg håper å utvikle meg selv gjennom de oppgavene jeg påtar meg. Tidligere har jeg fått 3. plass i «Energy 2050», Statoils studentkonkurranse 2009-2010. Med toppkarakterer og god kunnskap i statistikk, supply chain management, matematisk modellering og optimalisering, er ett av mine mål å bringe ny kunnskap til fordel for samfunnet vi lever i, uttaler Uladzimir Rubasheuski på Talentjaktens hjemmeside.

Se alle Talentjakten-deltagerne her.

Uladzimir Rubasheuski, som er fra Hviterussland, tok mastergrad i logistikk ved HiMolde før han gikk videre på en doktorgradsutdanning i logistikk.

Talentjakten-programmet er samlingsbasert og skal ifølge Talenta Group tilrettelegge for personlig utvikling, slik at studentene får muligheten til å utnytte enda mer av sitt potensiale. Gjennom ett studieår vil talentene få kurs og kompetanseheving, hvor kurspakka er utviklet på bakgrunn av næringslivets behov –  og hvilken kompetanse studentene etterspør hos akademia.

LES OGSÅ: Talent hunt at MUC

– Det er blant annet kurs innen interkulturell kompetanse og forståelse, sertifisering i LEAN (prosesseffektivisering), personlig merkevarebygging og GTD (getting things done) for å nevne noe, skriver Talenta Group i pressemeldingen.

Årets partnerbedrifter for Talentjakten er National Oilwell Varco, Nordea, Cameron, MHWirth, Agder Energi, Qmatec, Fædrelandsvennen og Glencore Nikkelverk.

Talentjakten-deltakerne ligger på B i snitt og oppover, og har også vist tydelige resultater ved siden av studiene gjennom stort studentengasjement, lederverv, deltids- og heltidsjobber. Majoriteten av kandidatene er trespråklige, og studerer innenfor teknologi, IT, økonomi og finans, men også juss, logistikk, journalistikk og språk. Årets deltakere tilhører studiesteder som NTNU, NHH, UiB, UiO, UiA, UiS, HiOA, Høgskolen i Molde og Handelshøyskolen BI.