Jay P. Singh er professor II i voldsepidemiologi og risikovurdering ved HiMolde. Foto: Privat

Heder til ung moldeprofessor

Jay P. Singh (28) – professor II ved HiMolde- får Saleem Shah Award for Early Career Excellence in Psychology and Law i 2015.

Det er American Academy of Forensic Psychology og American Academy of Forensic Psychology som deler ut den høythengende prisen til unge talenter innen rettsmedisinsk psykiatri.

I 2015 er det Jay P. Singh og Nicholas Scurich som mottar den høythengende prisen til minne om den avdøde psykologen Saleem A. Shah. Shah var internasjonalt kjent for sitt arbeid med mental helse og jus.

Singh, som ble ansatt som professor II ved HiMolde i vår, karakteriserte Molde som «verdens vakreste by» i et Panorama-intervju. Men det er en fagperson som er grunnen til at ønsket å jobbe ved HiMolde.

LES MER: HiMolde har Norges yngste professor

– Det er professor Stål Bjørkly som er grunnen til at jeg begynte å undervise i Molde. Han har vært en sentral forsker på voldsrisikovurdering gjennom 20 år, har dyttet faget videre og har hatt stor faglig innflytelse på meg. Så det å jobbe ved samme utdanningstitusjon som han, sto på toppen av ønskelista mi, sier Singh.

Bjørkly har karakterisert Singh som «et stjerneskudd» som på kort tid har etablert seg som en sentral forsker på vold og psykisk lidelse.