Kjetil Kåre Haugen er Panoramas ivrigste spaltist og gir nå ut en gratis e-bok med hele 2014-sesongen i en PDF. Foto: Arild J. Waagbø

Her er e-boka om supersesongen

Professor og prorektor Kjetil Kåre Haugen har samlet sine betraktninger om MFKs supersesong i en e-bok.

– Det blir en Fra toppen av Haugen julesepesial eller romjulsspesial, dette her da, humrer Haugen på spørsmål om han har tid til et lite intervju i anledning e-boka.

Han har samlet årets 34 artikler i Panorama-spalten Fra toppen av Haugen i en illustrert e-bok på cirka 200 sider, som alle interesserte gratis kan laste ned i PDF-format her:

Fra toppen av Haugen: 2014-sesongen

– Det har jo vært en uovertruffen sesong for oss som er opptatt av fotball og særlig hjemmelaget. Jeg er svært fornøyd, sier Haugen.

– Trodde du at produksjonen din skulle bli så omfangsrik da du tok på deg å levere en spalte til Panorama?

– Det ble mye mer skriving enn det jeg trodde, men sesongen var intens fra starten av og det ble nødvendig å kjøre på. Opprinnelig planla jeg å drive mer med forskningsformidling, men fotballen tok overhånd. Det ble mer kommentarartikler, i en kåserende form.

– Har du fått gode tilbakemeldinger fra leserne?

– Ja, det er jo noen som sier at de syns det er greit det jeg har skrevet. Men det har ikke vært noe voldsomt. Jeg kunne godt ha tenkt meg å få flere tilbakemeldinger fra fornøyde lesere.

– Er det en kommentarartikkel du spesielt vil trekke fram fra årets produksjon?

– Ja, det måtte være kommentaren med tittelen Gledesdrap, som redaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen reagerte på.  Den syns jeg ble ganske fiks.

– Hvem passer e-boka for?

– Den er nok mest for de som er interessert i hjemmelaget, men noen av kommentarene er universelle. Og er du ikke interessert i fotball, så er ikke boka noe for deg.

– Hvordan tror du MFK vil gjøre det i 2015?

– Veien er åpen for at MFK kan ta et steg videre til Champions League, men da tror jeg at det må satses en hel del på spillerkjøp. Klubben trenger spiss, midtbanespiller og stopper i prisklassen 15 til 20 millioner kroner stykket. MFK må satse, for 2015 kan bli tøft i Norge også. Jeg tror ikke det nytter å kjøpe spillere fra LSK om Champions League er målet. Valget står vel mellom å konsolidere eller å satse.