På Molde University College sin LinkedIn-side kan du blant annet finne ut hvor nåværende og tidligere HiMolde-studenter jobber og hva de jobber med. I januar 2015 er studenter fra HiMoldes avdeling for helse- og sosialfag knapt representert blant de cirka 3800 registrerte som er utdannet ved HiMolde. Skjermdump: LinkedIn

– LinkedIn er ekstremt viktig

Digital strateg Erik Eskedal i Iteo mener at også sykepleie- og vernepleiestudenter må markedsføre seg på LinkedIn.

Onsdag 28. januar kl. 12 vil han fortelle studenter på Molde Campus at LinkedIn er blitt «ekstremt viktig» og vise med praktiske eksempler hvordan man lager en god profil for å markedsføre seg og bygge nettverk på det sosiale mediet.

På Molde University College sin LinkedIn-side kan du blant annet finne ut hvor nåværende og tidligere HiMolde-studenter jobber og hva de jobber med. I januar 2015 er studenter fra HiMoldes avdeling for helse- og sosialfag knapt representert blant de cirka 3800 registrerte som er utdannet ved HiMolde. Skjermdump: LinkedIn
På Molde University College sin LinkedIn-side kan du blant annet finne ut hvor nåværende og tidligere HiMolde-studenter jobber og hva de jobber med. I januar 2015 er studenter fra HiMoldes avdeling for helse- og sosialfag knapt representert blant de cirka 3800 registrerte som er utdannet ved HiMolde. Skjermdump: LinkedIn

– De siste to årene har over en million nordmenn tatt LinkedIn i bruk. Folk er blitt vant til sosiale medier og skjønner at de også må ha en profesjonell tilstedeværelse på nettet. Om noen googler deg, hva får de se da? spør Eskedal.

Han sier at LinkedIn er blitt en veldig viktig rekrutteringskanal og mener at også de som ser for seg en karrierevei i offentlig sektor også må hive seg på.

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i Iteo i Oslo. Foto: Privat
Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i Iteo i Oslo. Foto: Privat

– De må begynne å tenke på det, for det blir mer og mer privatisering av tjenester og de må vise seg fram. Det er ikke nødvendig at en enhver sykepleiestudent skal lage sin egen kompetanseblogg, men de bør absolutt av ha en LinkedIn-profil, sier Eskedal.

Han peker også på at LinkedIn har beveget seg fra å være en CV-database til i å økende grad være en nettverksarena med faglig fokus.

Foredraget er en del av det Karriereforum kaller Karriere Teaseren og følges opp med en kjapp innføring på norsk i CV-skriving og jobbsøking kl. 13. Denne innføringen gis også på engelsk kl. 12.

Karrieredag og -aften går av stabelen onsdag 4. februar. Andre Ree, som leder Karriereforum, sier at de ar flyttet kveldsarrangementet til Hotel Alexandra.

Andre Ree (leder) og Michela Sala (dagansvarlig) er to av studentene i Karriereforum som har jobbet med karrierearrangementen på Molde Campus 28. januar og 4. februar. Foto: Arild J. Waagbø

– Vi ville ha en litt annen og stiligere profil på kvelden enn før, med litt mer struktur. Student Hallgrim Stendal skal være konfransier og det blir standup med Christer Torjussen, opplyser Ree.

Trekkplasteret på Karrieredagen – i tillegg til alle bedriftene som kommer for å vise seg fram – er et foredrag med langrennshelten Odd-Bjørn Hjelmeset.