Mottakelsen for NOFOMA.-konferansen skal holdes på Chateauet i Molde sentrum. Foto: Romsdalsmuseet

Grønt forskertreff i Molde

Bærekraftig logistikk er overskriften når over 100 forskere fra hele Norden samles i Molde i juni.

4. og 5. juni i år er HiMolde vertskap for NOFOMA-konferansen (Nordisk forum for materialadministrasjon) , som arrangeres i samarbeid med NTNU. Da konferansen så dagens lys i 1988 var den ment som en lavterskelkonferanse, opplyser professor Øyvind Halskau ved HiMolde.

– Det skulle være en faglig arena der man ikke ble høvlet ned av professorer. Konferansen har vokst i antall deltagere og kvalitet siden den gang, sier Halskau, som leder organisasjonskomiteen for konferansen.

Bjørn Jæger (f.v.), Arild Hoff, Lise L. Halse og Øyvind Halskau sitter i arrangementskomiteen for årets NOFOMA-konferanse. Komitémedlemmene Kristina Kjersem, Geir Arne Svenning og Anita Romsdal (NTNU) var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Arild J. Waagbø
Bjørn Jæger (f.v.), Arild Hoff, Lise L. Halse og Øyvind Halskau sitter i arrangementskomiteen for årets NOFOMA-konferanse. Komitémedlemmene Kristina Kjersem, Geir Arne Svenning og Anita Romsdal (NTNU) var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Arild J. Waagbø

I dag er NOFOMA et nettverk for logistikkforskere i Norden og på den årlige konferansen presenteres særlig kvalitativ forskningen innenfor logistikk og supply chain management.  De siste tre årene har konferansen blitt avholdt i København, Göteborg og Turku/Åbo. Temaet for årets konferanse er «Towards Sustainable Logistics and Supply Chain Management». Arrangørene har mottatt nær 90 vitenskapelige bidrag som nå fagfellevurderes før de eventuelt blir presentert på konferansen. De fleste bidragene kommer fra Norden og Nord-Europa, men førsteamanuensis Arild Hoff ved HiMolde opplyser at det også er kommet inn bidrag fra USA, Canada, Ghana og Kina.

– Konferansen er en fin anledning til å møte folk du leser artikler av og en viktig arena for nettverksbygging, sier Hoff.

LES OGSÅ: Får åtte millioner til sjøtransport-forskning

Konferansen åpner med en velkomstfest på Chateauet i Molde sentrum 3. juni, mens resten av programmet er lagt til Molde Campus.

Les mer om arrangementet og hovedtalerne på konferansehjemmesiden (ekstern lenke).

NORDLOG – en samling for nordiske doktorgradsstudenter i logistikk – går av stabelen på Molde Campus 3. juni.

Dette er andre gang HiMolde er vertskap for NOFOMA-konferansen. Første gang det skjedde var i 1995.

I 2013 ble NOFOMA-konferansen holdt i Göteborg. Foto: P. O. Arnäs (CC BY 2.0)
I 2013 ble NOFOMA-konferansen holdt i Göteborg. Foto: P. O. Arnäs (CC BY 2.0)