Professor Hallgeir Gammelsæter har vært HiMolde-rektor i to år og stiller nå til gjenvalg for de neste fire årene.

Mener stempelet «liten og svak» er ufortjent

Professor Hallgeir Gammelsæter føler at han har støtte fra fellesskapet ved HiMolde i kampen for institusjonens fortsatte selvstendighet.

Den sittende rektoren ved Høgskolen i Molde sier at han at han ville ha lyttet til det om han hadde oppfattet at fellesskapet hadde ønsket noe annet. Gammelsæter syns imidlertid ikke at HiMolde fortjener å bli stemplet som liten og svak i strukturprosessen.

– Vi har på mange måter svart på alt som har vært krevd av oss, så når vi på en måte blir framhevet som liten og svak så oppleves det som urettferdig på vegne av personalet, syns jeg. Det er et stempel som vi ikke ønsker å ha på oss, og som vi ikke syns vi fortjener, og som det heller ikke er lett å finne mye dokumentasjon på at vi fortjener, sier Hallgeir Gammelsæter.

Her er kandidatene til rektor- og prorektorvervet.

Se intervjuet med rektorkandidat Heidi Hogset.

Se intervjuet med prorektorkandidat Solfrid Vatne.

Se intervjuet med prorektorkandidat Steinar Kristoffersen.