HiMolde har over 300 studenter som følger studier ved Høgskolesenteret i Kristiansund. Foto: Arild J. Waagbø

Ras i søkertall til petroleumslogistikk i Kristiansund

På tross av en halvering i antall søkere til petoleumslogistikk i Kristiansund, er antall nye studenter som søker seg til HiMolde på cirka samme nivå som i fjor.

851 studenter har i vår søkt utdanninger ved HiMolde som førstevalg gjennom Samordna opptak. Det er 24 færre enn i 2014, da 875 nye studenter hadde HiMolde som førstevalg.

– Vi var forberedt på at det kunne komme noe nedgang, så vi er veldig godt fornøyd med tallene, sier rektor Hallgeir Gammelsæter ved HiMolde.

Men bachelorgraden i petroleumslogistikk – som i flere år har vært det mest populære studiet ved HiMolde (lærestedet for studiet er Høgskolesenteret i Kristiansund) – er i vår førstevalget til bare 71 studenter, noe som er en kraftig nedgang fra 147 søkere i fjor.

– Nedgangen er ikke uventet. Det er nedbemanninger i petroleumssektoren på grunn av det store fallet i oljeprisen. Dette forplanter seg til studentene når det gjelder forventninger om å få seg jobb etter studiene, selv om det er nå denne sektoren virkelig trenger logistikk-kompetanse, sier Gammelsæter.

Petlog-studiet har i år 2,37 søkere per studieplass og bachelorstudiet i logistikk og supply chain management (SCM) rykker opp til å være høgskolens mest populære studieprogram med 98 søkere og 3,27 søkere per studieplass.

192 søkere har sykepleierutdanningen ved HiMolde som førstevalg i år, noe som er opp fra 161 søkere i fjor. Det gir 1,92 søkere per studieplass. Gammelsæter syns denne økningen er gledelig.

– Det har vært en uavklart situasjon i helseforetaket rundt sykehuslokalisering og mye negativt om dette i media, så vi er veldig fornøyd med at søkningen til sykepleierutdanningen har økt på tross av det, sier Gammelsæter.

For de øvrige studiene ved HiMolde er antall søkere i år stabile sammenlignet med våren 2014.