HiMolde-masterstudent Yohannes Yebabe Tesfay presenterte i forrige uke forskningen sin på en internasjonal konferanse i Laredo i Texas, USA. Her er han fotografert på Texas A&M International University. Foto: Privat

Nå vil han ta doktorgrad

Publiseringsfantomet Yohannes Yebabe Tesfay vil publisere mer og har søkt seg inn på doktorgradsutdanninger ved HiMolde, NHH, NTNU og UiO.

– Om jeg hadde hatt gode rammevilkår, så kunne jeg ha publisert mer. For eksempel som stipendiat, sier Yohannes Yebabe Tesfay, som er masterstudent i Supply Chain Management (SCM).

Han sier styrken hans er at han er god på kvantitative modeller og statistikk.

–  Den vitenskapelige produksjonen min kunne ha økt kraftig om jeg i større grad hadde samarbeidet med flere forskere på felt som SCM, helsevitenskap, økonomi og ledelse, sier han.

Produksjonen hans er allerede betydelig. I fjor publiserte han tre vitenskapelige artikler – en av dem på Nivå 2 i tellekantsystemet, og sanket 4,5 publiseringspoeng til HiMolde. Den ene artikkelen fra i fjor skrev han sammen med HiMolde-professor Per Bjarte Solibakke.

LES MER: Vil kontrollere studentpublisering

Tesfay og Solibakke fikk nylig publisert enda en artikkel sammen: «Spectral density estimation of European airlines load factors
for Europe-Middle East and Europe-Far East flights» i European Transport Research Review. Tesfay opplyser at han i tillegg har fått en artikkel akseptert for publisering og at fem fortsatt er til fagfellevurdering.

– Jeg er ganske sikker på at jeg drar inn mer enn fire poeng i år også, sier han.

Tesfay – som er kristen og kommer fra Etiopia – er rystet over rapportene om at terrorgruppen IS nylig skal ha henrettet rundt 30 kristne etiopiere i Libya.

– Jeg vil dedikere den siste artikkelen min til minnet om de 30 kristne etiopierne som døde for Jesus Kristus kors, sier han.

I forrige uke presenterte Tesfay to av arbeidene sine på Western Hemisphere Trade Conference ved Texas A&M International University i Laredo i Texas, USA.  Den ene publiserte arbeidet handler om bullwhip-effekten og er basert på det såkalte øldistribusjons-spillet som Tesfay spilte på et kurs ved HiMolde, mens det andre arbeidet er Tesfays masteroppgave om variasjoner i norsk import i årene 1988 til 2014.

LES MER: Marvel masterstudent did it again

– Jeg vil virkelig takke HiMolde for at de finansierte min konferansedeltagelsen i USA. Jeg har blitt invitert til en rekke konferanser, men har studentøkonomi og kan ikke reise uten støtte fra skolen. Konferansen var faglig sett veldig berikende. Jeg lærte mye, sier han.

Tesfay opplyser at han den siste tiden også er blitt rekruttert til å gjøre fagfellevurderinger for fem internasjonale vitenskapelige tidsskrifter.

– Hvor har du mest lyst til å ta en doktorgradsutdanning? I Molde, Bergen Trondheim eller Oslo?

– Jeg har Norges Handshøyskole øverst på lista, men det gode forholdet jeg har til professor Solibakke gjør at Molde også er svært aktuelt, svarer han.

HiMolde-student Yohannes Yebabe Tesfay (t.h.) sammen med forskere fra Universidad Autónoma de Tamulipas i forbindelse med konferansen han i forrige uke deltok på i Laredo i Texas, USA. Foto: Privat
HiMolde-student Yohannes Yebabe Tesfay (t.h.) sammen med forskere fra Universidad Autónoma de Tamulipas i forbindelse med konferansen han i forrige uke deltok på i Laredo i Texas, USA. Foto: Privat