Studieleder Arild Hoff (t.v.) og dekan Hans Fredrik Nordhaug på Adeling for logistikk. ved HiMolde Foto: Arild J. Waagbø

Pause for ingeniør-master i Molde

Høgskolen i Molde tar ikke opp nye studenter til masterstudiet i Engineering Logistics i år.

Det internasjonale mastergradsstudiet i Engineering Logistics ved HiMolde ble for et år siden lansert som «En industribestilt mastergrad» der studentene så og si var garantert jobb etter siste eksamen.

Men i 2015 er det nedbemanninger som gjelder i olje- og gassrelaterte næringer i molderegionen og resten av landet.

– Vi tar en pause i opptaket. Da vi startet dette i fjor så var ingeniører ønsket til regionen og sikret jobb, men  slik er det ikke lenger, sier dekan Hans Fredrik Nordhaug ved Avdeling for logistikk.

I fjor var det 14 norske og 29 internasjonale studenter som søkte seg til studiet, mens det i vår er 12 norske og 38 internasjonale søkere.

– Er det situasjonen i arbeidsmarkedet eller kvaliteten på søkermassen som er grunnen til pausen i opptaket?

– Begge deler. Av de 14 norske søkerne til Engineering Logistics  i fjor er det bare én som har gjennomført det første året av utdanningen. I det perspektivet så er studiet dårlig utnyttelse av ressursene våre. Når heller ikke behovet i næringen er tilstede, så er det fornuftig å ta en pause nå, sier Nordhaug.

LES MER: Ras i søkertall til petroleumslogistikk i Kristiansund

Utdanningen – som er en videreutdanning for ingeniører – ble til på initiativ fra og i samarbeid med industrigruppa i Molde Næringsforum. Nordhaug sier at høgskolen i samarbeid med Molde Næringsforum skal evaluere satsingen i løpet av høsten.

– Vi vil gi de beste søkerne til Engineering Logistics tilbud om å ta en av våre andre masterutdanninger i logistikk, sier Nordhaug, som er fornøyd med 87 norske søkere til logistikkmasteren og 52 norske søkere til det nye masterprogrammet i petroleumslogistikk.

LES MER: Molde + Moskva = Master

79 norske studenter har søkt seg HiMoldes masterutdanning i samfunnsendring, organisasjon og ledelse (SOL) i år, mens masterstudiet i økonomi og administrasjon troner på moldetoppen med 97 norske søkere i år.

Blant internasjonale studenter er mastergraden i logistikk mest populær ved HiMolde. I år har 160 studenter søkt seg inn på dette studieprogrammet.