Det er bare stubber igjen av skogen i 90-metersskogen på Molde Campus. Foto: Arild J. Waagbø

Flathogst i 90-metersskogen

Bjørkefiken-trærne i den såkalte 90-metersskogen på Molde Campus er historie.

De ble kappet ned av Statsbygg sist torsdag. Årsaken er at det i flere år har kommet klager på at bjørkefiken gir allergiske reaksjoner for studenter, ansatte og besøkende.

– Bjørkefiken er egentlig et «fy-fy»-tre å ha. De må stadig klippes ned, og de som håndterer dette er utsatt for allergier, sier HMS-koordinator Jørn R. Gustad ved HiMolde.

Spesialrådgiver Randi Gammelsæter sier at det i tillegg har vært problemer med lekkasjer i karene trærne har stått plantet i.

– Karene skal tømmes og fjernes og så vil det komme nye trær på plass i løpet av nærmeste framtid. Hva slags trær det blir vet vi ikke enda. Vi skal få forslag til aktuelle planter som er tilpasset for alle fra en anleggsgartner, sier Gammelsæter.

Hun tilføyer:

– Det er fryktelig synd at trærne måtte fjernes, for de var veldig flotte.

«Skogen» før flathogsten. Foto: Arild J. Waagbø
«Skogen» før flathogsten. Foto: Arild J. Waagbø

Én kommentar til “Flathogst i 90-metersskogen”

  1. Dette var jo triste nyheter, men folkehelsa bør vel strengt tatt veie tyngre enn estetikken. På toppen av Haugen har vi gjennomført et kjapp-seminar og tatt saken opp til akademisk debatt. Mange forslag kom inn, men forslaget fra masterstudent N.N. ble best mottatt av kollegiet. Hun (ja, for det var faktisk en kvinne til og med en urinnvåner) foreslo plast-trær. Slike gir ingen allergi, er vedlikeholdsfrie og krever null opprydding av løv. Kollegiet applauderte vilt og foreslo sporenstreks en stipendiatstilling for den sympatiske masterstudenten.

Det er stengt for kommentarer.