Kjetil Rennesund, assisterende trener i Molde Innebandyklubb. Foto: Arild J. Waagbø

Bygger opp innebandyklubb

Molde Innebandyklubb vil gjøre sportsgrenen sin mer kjent og øke medlemstallene de neste årene etter en tung periode, men spillere og resultater har latt vente på seg.

Av DAVID GRIMSTAD

Molde Innebandyklubb holder til i Træffhuset hvor de trener ukentlig og arrangerer kamphelger jevnlig som en del av tredjedivisjon. Kjetil Rennesund er assisterende trener, nestleder i styret og en ildsjel av dimensjoner. Etter at han startet med innebandy for fire år siden har bare interessen bare økt.

Nå vil han gjøre det han kan for å etablere klubben som et fast tilbud for Moldes innbyggere.

– Da jeg flyttet til Møre hadde jeg ikke spilt innebandy på organisert nivå før, men jeg hadde stor kjennskap til miljøet på Østlandet der jeg kommer fra. Det var en nabo som inviterte meg med og da ble jeg bitt av basillen.

En spe begynnelse

Den tilfeldige innebandyøkten ble gradvis til en mer organisert aktivitet og Molde Innebandyklubb ble stiftet. Kjetil forteller lattermildt om forholdene de trente under i Rivalhuset før de flyttet til Træffhallen.

– Da vi startet i Rivalhuset hadde vi ikke skikkelige mål og det var ribbevegger der vi kunne brekke beina på.

Per Ove Ringdal (f.v.), Hans Torseth (fører ballen), Rolf Aleksander Gjerde (hvit), Sindre Thorvik, Torstein Jakobsen (foran mål), og Per M. G. Sirnes på trening i Tråffhuset. Foto: David Grimstad
Per Ove Ringdal (f.v.), Hans Torseth (fører ballen), Rolf Aleksander Gjerde (hvit), Sindre Thorvik, Torstein Jakobsen (foran mål), og Per M. G. Sirnes på trening i Træffhuset i Molde. Foto: David Grimstad

Frem til før denne sesongen har de spilt som en del av bedriftsserien, men nå er de innlemmet i Norges Bandyforbund. Den vil si at i stedet for å bare spille for å holde seg i aktivitet, så spilles det en tredjedivisjon i et offisielt ligasystem som er noe mer organisert enn Moldeseiren arrangert av bedriftsidretten. Kjetil tror dette vil bidra til at klubben kan vokse og at det å bli med i Møreserien er noe som endrer ting til det bedre for klubben.

– Jeg opplever i år at det er mye mer profesjonelt med tanke på organisering og kampoppsett. Det er ikke nok lag til å arrangere ukentlige kamper, så det arrangeres jevnlig turneringshelger. Det fungerer godt for de fleste. Vi slipper at å reise til Surnadal for å spille en kamp på 3 x 20 minutter, sier Rennesund.

Vanskelig å rekruttere

Innebandy er en liten idrett i området, noe som gjør det litt vanskeligere å rekruttere enn for en del andre idretter.

– Vi er jo fortsatt en kompisgjeng som mest gjør det for det sosiale og den treningsmessige delen, men på sikt tror jeg det vil bli lettere å rekruttere nye spillere og utvikle klubben til nye høyder Akkurat nå jobber vi minst like mye med å rekruttere flere til El-innebandygruppen. Vi er veldig stolte av å ha det tilbudet her i Molde, sier Rennesund.

Rekrutteringen har denne sesongen resultert i at to studenter har begynt for laget. En av dem er Thomas Moe som tidligere har spilt for Gjøvik Innebandyklubb på høyt nivå. Hans karriere der endte med A-lagsspill og bronse i junior-NM.

– Sportslig er det et steg ned for meg, men de som er der hver eneste trening står virkelig på! De har jo også et tilbud for yngre og utviklingshemmede, noe som er kjempebra, sier Moe.

—> Artikkelen er en arbeidsoppgave i kurset IDR105 Sport, media og journalistikk ved HiMolde. Panorama har publisert studentinnleveringer fra kurset i ukene 20 og 21.