Falko Müller vant 10000 kroner og ga pengene videre til Nepals jordskjelvofre via kollega Sonila Shakya. Foto: Christer Olsen

Lyst hode vant alles hjerter

«A good head and a good heart are always a formidable combination.» Dette sitatet fra Nelson Mandela var utgangspunktet for årets gratulasjonstale fra rektor Hallgeir Gammelsæter til masterstudentene.  Før seremonien var over var det en som tok han på ordet og fikk hele salen til å summe.  

Falko Müller jobbet seg til beste karaktersnitt i logistikk- og innkjøpsstudier noensinne og fikk 10.000 kroner av innkjøpsforeningen NIMA.  I takketalen delte han æren med medstudenter og ga bort hele sjekken til Nepals jordskjelvrammede. Müller ga kollega Sonila Shakya fra Nepal i oppdrag å finne et verdig formål i hjemlandet.

Falko Müller vant 10000 kroner og ga pengene videre til Nepals jordskjelvofre via kollega   Sunila Shakya. Foto: Christer Olsen
Falko Müller vant 10.000 kroner og ga pengene videre til Nepals jordskjelvofre via kollega Sonila Shakya. Foto: Christer Olsen

Hun reiser hjem til Biratnagar med mastergrad i supply chain management og planlegger å jobbe ved universitetet. Flere utenlandske studenter har planer om å jobbe ved universiteter i hjemlandet, og setter dermed rektors tanke ut i praksis: Kunnskap formerer seg og fornyer seg gjennom deling, i uventede kombinasjoner, på uforutsigbare steder og på mystiske måter.

Se flere bilder fra seremonien på Panoramas Facebook-side.

Høyskolen levererte i år fire PhD-grader i logistikk, hvorav to møtte til seremonien. Lise Lillebrygfjeld Halse har fordypet seg hvordan den maritime klyngen påvirkes av globalisering. Hun vil fortsette å forske og undervise ved Høyskolen.

Ellen K. Norlund og Lise Halse smiler etter fire års innsats for en PhD.
Ellen K. Norlund og Lise Halse smiler etter fire års innsats for en PhD. Foto: Christer Olsen

Ellen Karoline Norlund har forsket på planlegging og grønn transport for forsyningsfartøyer på norsk sokkel. Norlund fortsetter å jobbe for Statoil i Bergen.  Hun takket på vegne av PhD-studenene Høyskolens administrasjon, bibliotek, og IT-tjenester for utmerket service.

Urooja Pasha fra Pakistan forsvarte allerede i februar sin PhD om optimal flåtesammensetning innen ruteplanlegging.  Dirk van Eikenhorst fra Nederland har skrevet om komplekse optimeringsproblemer i matindustrien.

Tale Øvring får sin mastergrad av dekan Hans Fredrik Nordhaug  og programleder Arild Hoff (t.v).
Tale Øvring får sin mastergrad av dekan Hans Fredrik Nordhaug og programleder Arild Hoff (t.v).

I tillegg leverer skolen i år 43 mastergrader i logistikk, tre i event management, 15 i samfunnsendring, organisasjon og ledelse, en i samfunns-planlegging og en i helse-og sosialfag.

En høytidelig seremoni ble etterfulgt av en hyggestund i kantinen med fotografering, mat og drikke.

Emmanuel Kafti Mawrides vender tilbake til Tanzania med en mastergrad i logistikk.
Emmanuel Kafti Mawrides vender tilbake til Tanzania med en mastergrad i logistikk.