Tina Veseth Kristofferen (f.v.), Kari Moen og Kari Bachmann like etter at startskuddet har gått i Ålesund. Foto: Privat

Vant Intercity på tross av navigeringstabbe

Jentebåten «Nini Roll» – med to som daglig har tilhold på Molde Campus om bord – vant lørdag sin klasse i regattaen fra Ålesund til Molde på tross av feilnavigering like før målstreken ved Hjertøya.

Kari Moen (t.v.) og Kari Bachmann om bord i «Nini Roll» under lørdagens regatta fra Ålesund til Molde. Foto: Privat
Kari Moen (t.v.) og Kari Bachmann om bord i «Nini Roll» under lørdagens regatta fra Ålesund til Molde. Foto: Privat

Det forteller Cecilie Wold, som til daglig er rådgiver og arbeider med innkjøp ved HiMolde.  Sammen med rorkvinne Kari Bachmann (leder for forskningsgruppa Helse, utdanning og samfunn ved Møreforsking Molde), Kari Moen og Tina Veseth Kristoffersen seilte Wold den 25-fot lange «Nini Roll» – en Beneteau Platu 25 Racer (Farr Yacht Design) – fra Ålesund til Molde på cirka 11 timer.

Cecilie Wold under lørdagens Intercity-regatta med Molde by forut. Foto: Privat

– I starten av regatten var det lite vind, men innover Midfjorden mot Molde hadde vi bra med vind og seilte med spinnakeren som fokk, sier Wold.

Liv Bachmann, som er høgskolelektor i sykepleie ved HiMolde, er vanligvis en av mannskapet, men hun var på reise da den årlige Intercity-regattaen gikk av stabelen.

– Vi seilte feil like nord for Hjertøytangen og kom inn i et sund som er for grunt til at vi kunne komme oss gjennom. I tillegg var det fjære sjø, så vi måtte snu og seile tilbake. Så vi har bestemt oss for at heretter skal en av oss som er om bord være navigatør, sier Wold.

«Nini Roll» seilte inn i sundet rett nord for Hjerøytangen (rød pil) og måtte seile tilbake for å finn dypt nok farvann (grønn pil). Mållinjen ved Seilerhytta er markert med en blå strek. Kart: Statens kartverk SJø
«Nini Roll» seilte inn i sundet rett nord for Hjerøytangen (rød pil) og måtte seile tilbake for å finn dypt nok farvann (grønn pil). Mållinjen ved Seilerhytta er markert med en blå strek. Kart: Statens kartverk Sjø
«Nini Roll» et steinkast fra mållinjen. Foto: Privat
«Nini Roll» et steinkast fra mållinjen. Foto: Privat

Selv om jentebåten tapte tid i innspurten, så vant «Nini Roll» sin klasse med cirka 15 minutters margin til neste båt (korrigert tid).  Det var totalt åtte båter som stilte til start i klassen.

– Vi var veldig fornøyd med resultatet, selv om jeg var ganske sliten lørdag kveld etter en lang dag på sjøen, sier Wold, som sier at det er herlig å være på sjøen. – Jeg glemmer tid og sted når jeg er ut og seiler.

Også en annen HiMolde-ansatt kunne notere seg for seier i klassen for de raskere seilbåtene, nemlig høgskolelektor Geir Oterhals (Sport Management) om bord på «Jyplingen» – en Farr 30. Oterhals er forøvrig gift med Kari Bachmann, så familiens samling av vin- og dramglass (seilsporten har sine særtrekk) vokste altså i helga.

Det er Molde Seilforening og Ålesund Seilforening som bytter på å arrangere regattaen mellom de to byene. Det ene året går regattaen fra Ålesund med kurs mot Molde i nordøst som i år, mens den starter i Molde året etter med Ålesund i sørvest som mål.

Les mer om regattaen og resultatenbe på Molde Seilforenings hjemmeside.

Fornøyde klassevinnere på Hjertøya: Kari Moen, Cecilie Wold, Tina Veseth Kristoffersen og Kari Bachmann. Foto: Privat
Fornøyde klassevinnere på Hjertøya: Kari Moen, Cecilie Wold, Tina Veseth Kristoffersen og Kari Bachmann. Foto: Privat