Masterstudent Cato Karbøl har den siste tiden markedsført Gründerskolen på Molde campus. Han tok selv kurset i Boston, USA, i sommer. Foto: Arild J. Waagbø

Tok 30 studiepoeng i Boston i ferien

Det ble bare to ukers ferie på Cato Karbøl hjemme i Sauda i sommer før han satte kursen mot Boston og Gründerskolen i regi av UiO.

Cato Karbøl brukte sykkel til å ta seg rundt i Boston. Foto: Privat
Cato Karbøl brukte sykkel til å ta seg rundt i Boston. Foto: Privat

– Mange studenter – og kanskje særlig logistikkstudenter – kan helt klart få mye ut av å gå på Gründerskolen, sier Karbøl, som på andre året studerer til en mastergrad i Event Management ved HiMolde.

Denne uka reklamerte han for Gründerskolen – som har søknadsfrist 15. oktober – på Molde campus.

– Selv så søkte jeg en halvtime før fristen gikk ut og valgte meg Boston som studiested. Etter et Skype-intervju med NTNU kom jeg inn. Jeg deltok på en kick-off der jeg ble kjent med folk som skulle på kurset og deltagelsen på Venture Cup her i Molde ble godkjent som introkurs, forteller Karbøl.

Karbøl og toppsjefen i Fortified Bycycle på vei tilbake fra lunsj. Foto: Privat

Gründerskolen er en blanding av praksisplasser i bedrifter og studier ved institusjoner i Boston, San Francisco og Singapore. Karbøl fulgte kursene – stort sett på kveldstid – ved Boston University. På dagtid hadde han praksis på Fortified Bicycle, en bedrift som så dagens lys for tre år siden.

LES MER: – Falt pladask

– Bedriften selger sykkellykter som ikke kan stjeles. Jeg ble ble satt til å jobbe markedsføring, salg og logistikk, men det ble mest logistikkarbeid. Det var ikke bare studier og jobb, for vi hadde fri og mange dro på utflukter rundt om i USA, sier Karbøl.

Cato Karbøl (t.v.) sammen med romkamerater på Museum of Fine Arts i Boston. Foto: Privat
Cato Karbøl (t.v.) sammen med romkamerater på Museum of Fine Arts i Boston. Foto: Privat

Sommerkurset – som gir 30 studiepoeng – gikk over 12 uker. I ti av ukene var han utplassert i bedrift. Han opplyser at kurset kostet ham 70 000 kroner, som er støttet av Lånekassen. I tillegg måtte han dekke reise og kost.

– Boston er en kjempeby med mye kultur og historie. Jeg kjøpte en møkkasykkel for 800 kroner på Walmart og brukte den til å ta meg rundt i byen. Jeg brukte 20 minutter på å sykle til jobb, 25 minutter til stranda og 15 minutter til sentrum, som forøvrig er et shoppingparadis, sier han.

Karbøl sier han er godt fornøyd med kurset.

– I tillegg til det faglige og praksisen i bedrift, så er det en god måte å knytte kontakter og vennskap på også, sier han.

36 norske studenter deltok på gründerkurset i Boston denne sommeren.

Alle deltagerne på Gründerskolen i Boston sommeren 2015. Foto: Privat