Værforholdene under MFF/Celtic-oppgjøret får stå som illustrasjon for hva tyrkerne kan vente seg i kveld. Her Mohamed Elyounoussi i duell med Mikael Lustig. Foto: Per Tormod Nilsen

Fenerbahçe-vær

Alle MFK-fans gleder seg i kor før kveldens møte med Fenerbahçe. Istanbul-klubben har ambisjoner om å vinne Europaligaen i år og blir nok en tøffere motstander nå enn i bortemøtet. Det tyrkiske mesterlagets prestasjoner har nemlig vært klart stigende i det siste.

Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.
Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.

Med dette bakteppet trenger vi nok all hjelp vi kan få for eventuelt å sikre det ene nødvendige poenget som kreves. Som antydet Yr-varselet nedenfor synes i alle fall værmeldingen å spille på lag. På toppen av Haugen hadde vi nok heller ønsket oss et par minusgrader og mye snø (forrige uke tente et håp i så måte), men full storm og masse regn er heller ikke å forakte.

Kilde: Yr
Kilde: Yr

Jeg kan (om enn litt vagt) erindre en kamp på Lerkendal – det må ha vært for nesten nøyaktig 20 år siden. Jeg var på kampen sammen med min svigerfar og 11 478 andre – og det var en usedvanlig kald fornøyelse. Det var for øvrig første gang jeg observerte det etter hvert så vanlige fenomenet med bortesupportere med bar overkropp. Denne kvelden var dette spesielt interessant ettersom Legia-supporterne og temperaturen så absolutt ikke spilte på lag, det må ha vært kaldere enn minus 10 denne kvelden. Det samme gjaldt nok laget (Legia Warszawa) som dro hjem til Polen med fire baklengsmål og null egne.

Jeg tror nok RBK tjente mye på været – både i akkurat denne kampen og i flere andre hjemmekamper i denne perioden. La oss håpe at vi også kan få litt vær-hjelp i kveld. En vil ganske raskt få en indikasjon, tror jeg. Om flere Fenerbahçe-spillere løper ut på Aker stadion i kveld med kortermede skjorter stiger optimismen. MFK-spillerne har selvsagt rutine på vær, og velger forhåpentligvis å kle seg etter været.

Et annet element som kan bidra til å gjøre jobben litt enklere for hjemmelaget er publikumsmengde og engasjement.

SMS-skjermdump: Privat
SMS-skjermdump: Privat

Forhåndsrapporter antyder full stadion, og som skjermdumpen ved siden av antyder – det står neppe på engasjement. Når selv de tyngste lokale medisinfaglige miljøer responderer – ikke bare med én, men med tre tomler opp på min faste SMS-avslutning «Heia Molde!» – kan vi nok skride til kveldens oppgave med en ikke ubetydelig grad av optimisme.

La oss derfor kle oss godt og samles i årets siste viktige hjemmekamp (det kommer som kjent en enda viktigere kamp i februar) og vise med all mulig tydelighet den pris vi setter på Erlings, Ole Gunnars, lagets og hele støtteapparatets fantastiske innsats i år. I kveld kan enda mer MFK-historie skrives.

God kamp! (Og som alltid: Heia Molde!)

–> Hallgeir Gammelsæter, Kjetil Kåre Haugen, Arve Hjelseth og Jenny Klinge er faste spaltister i Panorama.