Molde Kunnskapsparks Alf Reistad (f.v.), Jørn Heggertveit, Hilde Aspås, Finn Amundsen og Sjur Vindal med en 3D-printer som skal brukes i ProtoMore. Foto: Arild J. Waagbø

Laben skal hete ProtoMore

ProtoMore på Molde campus blir den første prototype-laben i Norge som også er rettet mot industrien.

Det opplyser daglig leder Finn Amundsen i Molde Kunnskapspark. Han sier at de eksisterende prototype-labene rundt om i landet retter seg mot gründere, kunstnere/designere og studenter.

Logoen til den nye prototype-laben på Molde campus.

Mandag var han, forretningsutvikler Sjur Vindal og iKuben-leder Hilde Aspås i full gang med å planlegge åpningen av prototype-laben. Nå er navn og logo på plass, og navnet er blitt ProtoMore. Undertittelen er Industrial innovation lab.

– Ordet More spiller også på Møre, sier Amundsen.

LES MER: Kom til Molde i seilbåt for å starte prototype-lab

De ansatte i Molde Kunnskapspark har allerede flyttet ned en etasje og har begynt å finne seg til rette i nye lokaler som de skal dele med ProtoMore. Laben skal stå ferdig i uke 3 og vil blant annet inneholde teknisk utstyr som 3D-printer, 3D-scanner og laserkutter, men det viktigste verktøyet er nok metoden rask prototyping.

– Den formelle åpningen vil skje i uke 4 eller 5, med våre samarbeidspartnere som deltagere. Men vi vil i tillegg ha flere åpningsarrangementer, sier Amundsen.

LES MER: Starter prototype-lab i nedlagt studentkro

Sjur Vindal anbefaler studenter som vil være med og teste laben i startperioden å melde seg på kurset BØK411 Venture Cup, som er en konkurranse i forretningsutvikling.

– Vi skal gjøre mye morsomt i laben under kurset, sier Vindal.

Amundsen mener også at laben blir en styrke for BØK411.

– Faget blir mer konkret og kreativt, og ikke så dokumentbasert, sier Amundsen.

I tillegg til industri og studenter vil også gründere benytte seg av den nye prototype-laben på Molde campus.