Figur 1: Ombygging i våre kjære lokaler. Foto: Haugen

Ryddesjau

Som bildet over antyder benytter vi ikke bare en fotballfri periode til å fordype oss i langrenn, hopping og herrehåndball. Oppussing står også på programmet.

Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.
Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.

En dyp og behagelig sofagruppe (i forkant) samt en 100-tommers flatskjerm-TV (strategisk plassert på det ledige hvite veggfeltet i bildet) er bestilt. Dette burde skape et enda bedre miljø for den alltid like grensesprengende fotballfaglige aktiviteten her oppe på toppen av Haugen.

Til tross for at hjemmelaget alltid står øverst på agendaen, kan vi ikke nekte for at fotballpreferansene innen teamet faktisk også kan inneholde andre aktører enn MFK. Som bildet nedenfor viser; her finnes en viss spredning.

Figur 2: Spredning. Foto: Haugen
Figur 2: Spredning. Foto: Haugen

Undertegnede blir selvsagt litt oppskjørtet når slik kreativitet manifesteres i oppussingsarbeidet, men trøster seg tross alt med at hovedfienden – RBK – framstår som liten og tuslete i den formidable fresken.

Det er ikke bare teamet på toppen av Haugen som bedriver oppussing og rydding i rekkene. Hjemmelaget er åpenbart også inne i en slik prosess. Nylig ble nysigneringen Petter Strand (fra Sogndal) presentert på MFKs hjemmeside.

Denne sympatiske unggutten (riktignok fra Bergen) framstår i tråd med det som vel har vært Solskjærs hovedstrategi – kjøp billig, talentfullt og ungt. Det er selvsagt ingenting i veien med en slik strategi, men om denne nyervervelsen – sammen med de øvrige denne vinteren – kan fylle hullene etter Linnes, Kamara, Høiland, Hussain, Semb-Berge og DBH, er vi nok litt tvilende til.

En kan jo av og til lure litt på om behovet for å kjøpe billig er helt ekte. En kjapp oversikt over (ekstra)inntekten[1] hjemmelaget har skaffet seg som følge av Europaliga-deltagelsen er jo sånn sett et lite tankekors.

MFK’s inntekter EL-2016 (alle tall i 1000 €)
2. kval runde 210
3. kval runde 220
Play-off 230
GS (GruppeSpill) 2400
3 seire i GS 1080
2 uavgjorte i GS 240
Nå nivå 32 500
Gruppevinner 500
SUM 5380

5,4 mill € eller omkring 50 millioner kroner burde gi mulighet for i alle fall et midlertidig avvik fra «kjøpe billig, talentfullt og ungt»-strategien. Sevilla-kampene, som nærmer seg med stormskritt, innebærer jo også en ikke ubetydelig avansementspremie (750 000 €), og det nåværende laget kan kanskje synes litt tynt. Treningskampen mot KBK forleden innga vel heller ikke særlig tillit i så måte.

Uansett, vi her oppe i høyden stoler som alltid på OGS og apparatets disposisjoner. Det er jo ikke alltid favorittene som vinner – husk det norske herrehåndballagets formidable seier mot Frankrike. Summa summarum – vi går de kommende storkampene friskt i møte, med håp om serie og avansement.

Heia Molde!

[1] Se for eksempel. http://www.totalsportek.com/money/europa-league-prize-money/

–> Hallgeir Gammelsæter, Kjetil Kåre Haugen, Arve Hjelseth og Jenny Klinge er faste spaltister i Panorama.