Leder Michela Sala (f.v.), økonomiansvarlig Marthe Hamre Owesen og eventansvarlig Andreas Withbro i studentorganisasjonen Karriereforum. Foto: Arild J. Waagbø

Ned fra 21 til 14 bedrifter på Karrieredagen

Tøffe tider i oljesektoren fører til at færre bedrifter stiller på Karrieredagen på Molde campus i morgen.

Leder Michela Sala (f.v.), økonomiansvarlig Marthe Hamre Owesen og eventansvarlig Andreas Withbro i studentorganisasjonen Karriereforum. Foto: Arild J. Waagbø
Leder Michela Sala (f.v.), økonomiansvarlig Marthe Hamre Owesen og eventansvarlig Andreas Withbro i studentorganisasjonen Karriereforum. Foto: Arild J. Waagbø

I fjor stilte 21 bedrifter på Karrieredagen, i år stiller 14.

– At antall bedrifter ble lavere i år enn i fjor var noe vi bare måtte vente oss, sier Michela Sala, leder for studentorganisasjonen Karriereforum,

For eksempel stiller ikke National Oilwell Varco (NOV) i år. på tross av at de ble kåret til årets bedrift av studentene på Karrieredagen i fjor og dermed slipper å betale 15 000 kroner for å delta. Fra i sommer til mai i år forsvinner rundt 2500 jobber i selskapet.

LES MER: Ble årets bedrift igjen

Økonomiansvarlig Marthe Hamre Owesen i Karriereforum sier at mange av de øvrige bedriftene som ikke stiller på Karrieredagen i år er i lignende situasjoner.

– 90 prosent av de som sier nei forklarer det med at de er i en permitteringsfase. Det er synd, men det er til å forstå. Det virker som om flere av de har et ekstremt mørkt syn på framtida nå. Men det er også flere som sier at vi må huske å ringe dem igjen neste år, sier Owesen.

Sala mener at bedrifter tjener på å markedsføre seg og være synlige overfor studentene også når det er nedgangstider.

– Da sender de et tydelig signal om at «Vi skal klare oss!», sier Sala.

Marthe Hamre Owesen (midten) og Michela Sala solgte tirsdag billetter til onsdagens Karriereaften på campus. Foto: Arild J. Waagbø
Marthe Hamre Owesen (midten) og Michela Sala solgte tirsdag billetter til onsdagens Karriereaften på campus. Foto: Arild J. Waagbø

Karrieredagen byr studentene på gratis frokost i kantina mellom 08 og 09. Klokka 08.30 skal Moldes varaordfører Sidsel Rykhus (Ap) åpne dagen offisielt. Bedriftene kan treffes på stand mellom 09 og 15, samt at det blir bedriftspresentasjoner utover dagen på rom A-220. Tre bedrifter stiller på speedintervjuer fra 14 til 15.

LES MER: Jublet som Johaug

Det blir garantert både lærerikt og underholdende å høre den canadiske rakettforskeren Julien S. Bourelles foredrag om hvordan man skal kommunisere og handle for å skape gode nettverk. Bourelle er forfatteren av «The Social Guidebook to Norway» og holder foredraget sitt på engelsk. Start HiM er medarrangør for Bourelle-foredraget, som finner sted i A-108 fra klokka 12.15.

Karriereaften starter i kantina på campus klokken 18 og åpner også Smuget (iSmuget har droppet i-en) sine dører, kraner og flasker. På menyen står tapas, og på scenen får studenter og bedriftsrepresentanter høre Ragnvald Albretsen, mannen bak Seabrokers Group. Komiker Rune Bjerga og tryllekunstner Kevin Lunde skal også opptre på aftenarrangementet.