Førsteamanuensis Solveig Straume (f.v.), MFKs økonomisjef Ole Jakob Strandhagen og stipendiat Birnir Egilsson har arbeidet med den nye «MFK-prisen» for beste bacheloroppgave i Sport Management. Foto: Arild J. Waagbø

Skal gi «MFK-prisen» for beste bacheloroppgave

Den nye «MFK-prisen» skal stimulere til fremragende kvalitet på HiMolde-studentenes bacheloroppgaver i Sport Management.

– Prisen skal gis til den oppgaven som er best skrevet og gjennomført, sier stipendiat og faglærer Birnir Egilsson.

– Både prosessen og det ferdige resultatet vil bli vektlagt i bedømmelsen, tilføyer førsteamanuensis Solveig Straume, som er emneansvarlig for bacheloroppgaven.

LES MER: P3-Tuva på skolebenken

Førsteamanuensis Solveig Straume (f.v.), MFKs økonomisjef Ole Jakob Strandhagen og stipendiat Birnir Egilsson har arbeidet med den nye «MFK-prisen» for beste bacheloroppgave i Sport Management. Foto: Arild J. Waagbø
Førsteamanuensis Solveig Straume (f.v.), MFKs økonomisjef Ole Jakob Strandhagen og stipendiat Birnir Egilsson har arbeidet med den nye «MFK-prisen» for beste bacheloroppgave i Sport Management. Foto: Arild J. Waagbø

Det er en komité med medlemmer fra fagmiljøet på Sport Management og Molde Fotballklubb som skal peke ut den beste oppgaven. Egilsson sier at høgskolen har hatt et tett samarbeid med MFK siden 2004, og at klubbens økonomisjef – Ole Jakob Strandhagen – var veldig positiv da han fikk presentert forslaget til den nye prisen for et halvårs tid siden.

– Vi har hatt et godt samarbeid med høgskolen, og har har mange studenter i praksis hos oss. Traineer, som vi kaller det. Å ha en høgskole innen Sport Management nær klubben er en verdi i seg selv. I tillegg til oss, er det bare Sogndal og Oslo som har noe lignende, sier Strandhagen.

LES MER: Fikk drømme-praksis i Fotballforbundet

Han sier at MFK stiller seg bak prisen for å stimulere og motivere studentene. Det er ikke noe krav at vinneroppgaven skal handle om fotball.

– Et godt idrettsmiljø og gode idrettsorganisasjoner – at Molde er en idrettsby – er alltid positivt, sier Strandhagen, som opplyser at to bachelorstudenter og fire masterstudenter ved HiMolde hadde praksis i klubben i fjor.

Heder og ære er det mest sentrale elementet i den nye prisen, ifølge Egilsson.

– Studenten får det på CV-en, sier han.

I tillegg vanker det diplom og påskjønnelser i regi av MFK.